menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg zabpehely
3 dl víz
1 dl tej
2 tojás

Citromos túrókrém recept:

200 g túró
1 citrom leve és reszelt héja
3 ek. nyírfacukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit sima robotgéppel kevertem össze, de turmixgépben is összedolgozhatjuk.
A palacsintasütőben pici kókuszzsírt melegítettem, majd egy kisebb merőkanál segítségével kupacokat halmoztam és elegyengettem.
Végül egy tányérra helyeztem az elsõ palacsintát, erre jött a túrókrém, aztán még egy palacsinta, túrókrém... egészen addig míg el nem fogy. Kb 7-8 palacsinta jött ki ebből a mennyiségből.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Reistaschen
Reistaschen

Den Reis abwaschen, bis das Waschwasser klar ist und nach Packungsanleitung kochen, bis er klebrig ist. Den Reis beiseite stellen, damit er abkühlen kann. Den Knoblauch klein s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sushi
Sushi

Elkészítjük a rizst: többször váltott hideg vízben addig mossuk, amíg a víz áttetsző, tiszta marad. Feltesszük főni a vízzel, nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon, lefedve 10-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsálya - torokfájásra
Zsálya - torokfájásra

Amire vigyáznunk kell! Nem ajánlatos túl sokat fogyasztani a zsályából, mert csersavai és keserűanyagai az enzimműködést serkentik, így megzavarhatják az emésztőrendszert. Ha akár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Vörösboros csirke (Coq au vin)
Vörösboros csirke (Coq au vin)

Vastag aljú edénybe kb. 5 dkg vajat és 2 evőkanál olajat vagy kókuszzsírt teszünk. Megpirítjuk benne a szalonnát, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a salottát és a g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk