50 dkg liszt
25 dkg burgonya
2 dkg élesztő
1,5 dl tej + amennyit a tészta felvesz
csipet só
csipet cukor
olaj a sütéshez
Valamint:
tejföl
reszelt sajt
fokhagyma ízlés szerint
A burgonyát megfőzzük, kihűtjük.
1 dl tejből és 5 dkg lisztből az élesztővel és egy csipet cukorral kovászt készítünk. Ha felfutott, akkor az áttört burgonyából és a többi hozzávalóból tésztát dagasztunk. Háromszorosára kelesztjük meleg helyen.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, bögrével kiszaggatjuk, és a kívánt nagyságúra megformázzuk. Forró olajban kisütjük.
Sajttal tejföllel, fokhagymás tejföllel vagy akár üresen is fogyaszthatjuk
A padlizsánokat megmosom és fogpiszkálóval körbe szurkálom. A gázrózsa köré alufóliát helyezek, hogy a lecsurgó lé ne égjen rá. Az égőkre platnit /vaslapot/ helyezek és rárakom sül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban a zabpelyhet, fahéjat, sót, barnacukrot és a 3 dl vizet, közepes lángon elkezdjük kavarni. Ahogy a zabpelyhek felszívják a vizet, folyamatosan pótoljuk, kb. 1/2 liter...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áttört túrót a többi hozzávalóval összekeverjük, majd a masszát a hűtőbe tesszük k.b.30 percre,hogy picit szilárdabb állagú tésztát kapjunk. A masszából vizes kézzel golyóka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--Felaprítjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát , kolbászt karikázzuk, a bacont szeleteljük . A krumplit héjában megfőzzük. .kicsit hűtjük -A bacont a ,kolbászt ,a fokhagymá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes