egy kisebb cukkini ( kb 30 dkg)
2 db nagy csiperke gomba ( 15-16 dkg)
1 db .korpás zsemle
1,5 dl tej
2 ek. zabpehyely
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
egy csokor kapor és petrezselyemzöld
só,ízlés szerint bors
olaj a sütéshez( kb 2 x 4 evőkanálnyi)
A cukkinit megmossuk és héjastól megreszeljük( nem volt mag benne). Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A gombát is lereszeljük a reszelő durvább fokozatán. A zsemlét tejbe áztatjuk.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk, összekeverjük a gombával,majd hozzáadjuk a tojásokat, a kinyomkodott zsemlét,beletesszük a zabpelyhet, ízesítjük apróra reszelt fokhagyma gerezddel,apróra vágott petrezselyem-kapor keverékkel,csipetnyi borssal.
Alaposan összedolgozzuk,majd nedves kézzel pogácsákat formázunk .
Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a pogácsákat és közepes lángon világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk,utána tálaljuk.
1. Tegyük a keverőedénybe a hozzávalókat a liszt és a só kivételével és keverjük 2 p/37°C/2-es fokozaton, majd további 4 mp/4-es fokozaton. 2. Adjuk hozzá a lisztet és a sót...
Elkészítési idő:A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő:Tavasszal, lehetőleg olyan helyen, ahol nincs gépkocsi forgalom, a fenyők hegyén lévő friss hajtásokat kell leszedni(ezüst-luc-fekete erdei fenyő, vigyázat, a tiszafa mérgező, azt...
Elkészítési idő: