800 g csiperke gomba,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál olasz fűszerkeverék,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,
40 ml balzsamecet
Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.
Olasz fűszerkeverék: 2 ek. szárított bazsalikom, 2 ek. szárított majoránna, 1 ek. oreganó 1 ek. rozmaring, 1 ek. pirospaprika.
1. A bevizezett tojásokat lisztbe, sózott felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom és bő forró olajban kisütöm. 2. Hosszában kettévágva teszem a hidegtálra.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskótát sütünk a fenti hozzávalókból, közben elkészítjük a kávékrémet. Kávékrém: kókuszkrém, kakaó, nescaffe (nem cukrozott) édesítő kókusztejjel lazítva. A kisült piskótába t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű