800 g csiperke gomba,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál olasz fűszerkeverék,
olívaolaj,
só,
őrölt fekete bors,
40 ml balzsamecet
Szeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűszeres levet öntsük rá a gombára, kavarjuk jól össze és hagyjuk állni 20 percet. Tegyük a gombát egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 15-20 percig. Közben kavarjuk meg, hogy az ízek jól átjárják.
Olasz fűszerkeverék: 2 ek. szárított bazsalikom, 2 ek. szárított majoránna, 1 ek. oreganó 1 ek. rozmaring, 1 ek. pirospaprika.
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a túrót – melyet előbb áttörtünk krumpli törőn – főzzük össze kb 5 percen át. Nem forralni ! savós akkor már jó! Nyomás nélkül szűrjük le róla a savót, majd lábasba t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrašno pomiješajte sa soli, praškom za pecivo i dodajte na listiće narezan hladan maslac. 2. Električnom miješalicom izmiješajte sastojke u zrnatu smjesu te na kraju dodajte kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű