menu

Családireceptkönyv.hu

Zakuszka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg padlizsán
2 kg kápia paprika
1,5 liter paradicsomlé vagy velő
1.5 kg hagyma
fél liter olaj
só, bors, babérlevél, pici cukor

Elkészítés:


megsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát
megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk
fél liter olajban üvegesre párolunk fél kiló apróra vagy ledarált hagymát, beletesszük a felaprózott padlizsánt és paprikákat (össze is lehet turmixolni, pasztásabb lesz)
feltöltjük a paradicsomlével, ha túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még paradicsomlevet
sót, szemes borst és babérlevelet adunk hozzá
addig főzzük míg a kívánt állagot eléri
a végén belekeverjük a szalicilt üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük, míg kihűlnek
általában akkor van kész, amikor az olaj feljön a tetejére

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
TEJSZÍNES HÚSGOMBÓCOS SPAGETTI
TEJSZÍNES HÚSGOMBÓCOS SPAGETTI

40 dkg darált hús, 2 tojás, só , fehér bors és nekem van olasz fűszer keverékem azt is tettem hozzá, kis golyókat formázok belőle, vajat hevítek, ebbe raktam a golyókat rázogattam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Tejszínes citromfagylalt
Tejszínes citromfagylalt

A hozzávalókat, kivéve a habtejszínt egy főzőedénybe tesszük. Kb. 80 Celsius fokig hevítjük , eközben folyamatosan kevergetjük. Ha megvolt levesszük a tűzről és addig kevergetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: domika1
Szalagos fánk
Szalagos fánk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Datolya kolozsváriban
Datolya kolozsváriban

220C-on kb. 25'

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk