5 kg padlizsán
2 kg kápia paprika
1,5 liter paradicsomlé vagy velő
1.5 kg hagyma
fél liter olaj
só, bors, babérlevél, pici cukor
megsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát
megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk
fél liter olajban üvegesre párolunk fél kiló apróra vagy ledarált hagymát, beletesszük a felaprózott padlizsánt és paprikákat (össze is lehet turmixolni, pasztásabb lesz)
feltöltjük a paradicsomlével, ha túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még paradicsomlevet
sót, szemes borst és babérlevelet adunk hozzá
addig főzzük míg a kívánt állagot eléri
a végén belekeverjük a szalicilt üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük, míg kihűlnek
általában akkor van kész, amikor az olaj feljön a tetejére
A sütőt melegítsük elő 230 fokra. A krumplikat kefével vízben kissé dörzsöljük meg, majd töröljk szárazra. Néhány helyen kissé szurkáljuk meg villával. Egy tepsit béleljünk sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykuj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrokkolit rózsáira bontom, vegetás vízben megfőzöm. A bambuszrügyről a lét lemosom, lecsepegtetem, 6 gerezd fokhagymát megpucolok, majd a három összetevőt magasfalú edénybe öntöm é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPaprika ? krém nézetek milyen gyönyörű piros és ez egy évig elég lesz ..és sokkal Olcsóbban kijön mint a bolti és ez tuti jó mert az ember tudja mi van benne Recept 1 kiló kápia v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű