5 kg padlizsán
2 kg kápia paprika
1,5 liter paradicsomlé vagy velő
1.5 kg hagyma
fél liter olaj
só, bors, babérlevél, pici cukor
megsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát
megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk
fél liter olajban üvegesre párolunk fél kiló apróra vagy ledarált hagymát, beletesszük a felaprózott padlizsánt és paprikákat (össze is lehet turmixolni, pasztásabb lesz)
feltöltjük a paradicsomlével, ha túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még paradicsomlevet
sót, szemes borst és babérlevelet adunk hozzá
addig főzzük míg a kívánt állagot eléri
a végén belekeverjük a szalicilt üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük, míg kihűlnek
általában akkor van kész, amikor az olaj feljön a tetejére
A dagasztótálba vagy a kenyérsütő üstjébe tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedésbe kerül a cukor, élesztő, langyos tej. 10 perc alatt felfut az élesztő, utána mehet hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeljük a burgonyát és hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a MJAGGI Ételízesítőt, a borsot, a 2 db tojást és a lisztet. Ezeket jól összekeverjük és palacsintasütőben, forró olajban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaphoz egyszerű piskótát sütöttem, most mandulával és gesztenyeliszttel. Minden piskótát így szoktam sütni, a hagyományosat is, nem választom szét a tojásokat. Az egész tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este alaposan átválogatjuk, beáztatjuk. Az alaplevet/vízet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, az íze kedvé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz