Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zakuszka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg padlizsán
2 kg kápia paprika
1,5 liter paradicsomlé vagy velő
1.5 kg hagyma
fél liter olaj
só, bors, babérlevél, pici cukor

Elkészítés:


megsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát
megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk
fél liter olajban üvegesre párolunk fél kiló apróra vagy ledarált hagymát, beletesszük a felaprózott padlizsánt és paprikákat (össze is lehet turmixolni, pasztásabb lesz)
feltöltjük a paradicsomlével, ha túl sűrűnek tűnik, adjunk hozzá még paradicsomlevet
sót, szemes borst és babérlevelet adunk hozzá
addig főzzük míg a kívánt állagot eléri
a végén belekeverjük a szalicilt üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük, míg kihűlnek
általában akkor van kész, amikor az olaj feljön a tetejére

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Májpástétom készítése
Májpástétom készítése

A csepleszeket (sertés hashártya) langyos vízben többször átmossuk, majd egy tálka hideg vízben félretesszük. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk, és m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Palóc laska (krumplilángos)
Palóc laska (krumplilángos)

A burgonyát megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk. Annyi enyhén sózott vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, majd krumplinyomó...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Za’atar - közel-keleti és arab konyha egyik jellegze
Za’atar - közel-keleti és arab konyha egyik jellegze

A fűszereket összekeverjük, és kész is vagyunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spenóttal és fetával töltött édesburgonya
Spenóttal és fetával töltött édesburgonya

A burgonyát megmossuk, sütőben puhulásig sütjük. Ez jóval kevesebb idő, mint a hagyományos krumplinál, figyeljünk oda rá. Közben egy serpenyőbe tegyünk pár csepp olívaolajat, a szé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk