A tésztàhoz:
30 dkg liszt
4 ek étolaj
1 tk só
langyos víz
bors
A szószhoz:
330 g tejföl
fokhagyma ízlés szerint
só
A töltelékhez:
kolbàsz
hagyma
erőspaprika
paradicsom
sajt
Összegyúrjuk a tészta hozzàvalóit, majd hagyjuk pihenni.
Kikeverjük a szàmunkra tetsző szószt, és előkészítjük a tölteléket.
A tésztàt négy egyenlő részre osztjuk, és egyessével kisütjük őket kevés olajon. Miközben sül, ràkenjük a szószt, és ràtesszük a feltétet. Ha megsült kettébe hajtjuk.
A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mákot összekeverjük a porcukorral. A kifliket felkarikázzuk és mézzel, valamint vaníliás cukorral elkevert tejbe áztatjuk. Ha mindenhol jól átázott a kifli, belekeverjük a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűezeket felszeletelni jó vékonyra... mind mehet az aszalóba... nagyon kopogósra ki kell szárítani.....ha minden kiszáradt akkor porrá kell őrölni... teszek hozzá 2-3 evőkanál sót am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kg lisztet cukros tejben feloldunk, 2 dkg élesztővel, kevés cukorral, 3 tojássárgájával, 10 dkg vajjal és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz. Hólyagosra kidolgozzuk. 1 ór...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes