menu

Családireceptkönyv.hu

Körmös pacalpörkölt


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 kg szép fehér marhapacal
4 db sertésköröm (a hentessel négybe vágatom)
1 kg vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
3 db paprika
20 dkg húsos kolozsvári szalonna
1 kg krumpli
3-4 evőkanál zsír
3-4 db babérlevél
só, bors, majoránna, pirospaprika

Elkészítés:


A kuktában felteszem főni a megtisztított, többször átmosott pacalt és előfőzöm fokhagymával, majorannával, egész borssal, babérlevéllel, egész hagymával, sóval.
Ha a pacal megfőtt hagyom hűlni, majd felcsíkozom.
A bográcsoláshoz felkockázom a szalonnát és a hagymát, összepréselem a fokhagymát. A bográcsba zsírt rakok, rá a szalonna, kellő időben a hagyma (sózva), vele a fokhagyma. Közben szintén kockázom a paprikát, paradicsomot. Amikor kellemes szaft látszik a bográcsomban, beledobom körmöt, majd a paprikát és a paradicsomot, velük együtt sózom, borsozom, puhára párolom a körmöt, hogy lefőjjön a csontról, hagyom kellemesen zsírjára pirulni, hozzáteszem a a pacalt és készre főzöm, ha kell adok hozzá még abalevet. Amikor már a minden puha, hozzáadom a kockázott, tisztított krumplit és készre főzöm.

Körmös pacalpörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Sütőtökös chia puding
Sütőtökös chia puding

Összekeverjük a chia magokat a tejjel és lefedve állni hagyjuk egy éjszakára a hűtőben. Megsüthetjük, vagy meg is főzhetjük a sütőtököt, de használhatunk üveges pürét is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Sült cukkini
Sült cukkini

A cukkinit alaposan mosd meg, de ne hámozd meg! Aztán szeleteld fel ujjnyi vastag karikákra. Sózd, és kedved szerint borsozd meg mindkét oldalát. A lisztet keverd össze a pirosp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Fahrenheit fokok
Fahrenheit fokok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Almás padlizsánkrém
Almás padlizsánkrém

A padlizsánokat sütőben megsütjük, hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját. A megtisztított padlizsánokat összetörjük, megsütjük étolajban, hozzáadjuk a külön étolajban megpirított,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk