2 kg szép fehér marhapacal
4 db sertésköröm (a hentessel négybe vágatom)
1 kg vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 db paradicsom
3 db paprika
20 dkg húsos kolozsvári szalonna
1 kg krumpli
3-4 evőkanál zsír
3-4 db babérlevél
só, bors, majoránna, pirospaprika
A kuktában felteszem főni a megtisztított, többször átmosott pacalt és előfőzöm fokhagymával, majorannával, egész borssal, babérlevéllel, egész hagymával, sóval.
Ha a pacal megfőtt hagyom hűlni, majd felcsíkozom.
A bográcsoláshoz felkockázom a szalonnát és a hagymát, összepréselem a fokhagymát. A bográcsba zsírt rakok, rá a szalonna, kellő időben a hagyma (sózva), vele a fokhagyma. Közben szintén kockázom a paprikát, paradicsomot. Amikor kellemes szaft látszik a bográcsomban, beledobom körmöt, majd a paprikát és a paradicsomot, velük együtt sózom, borsozom, puhára párolom a körmöt, hogy lefőjjön a csontról, hagyom kellemesen zsírjára pirulni, hozzáteszem a a pacalt és készre főzöm, ha kell adok hozzá még abalevet. Amikor már a minden puha, hozzáadom a kockázott, tisztított krumplit és készre főzöm.
Az összetevőket tedd egy egy üres szórófejes flakonba. Fújjuk rá a kárpitra. Szivaccsal kicsit nyomkodjuk át. Hagyjuk így 10-15 percig. Végül jól dörzsöljük át tiszta vizes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze forralni kihütteni s utánna rá önteni ,naponta forgatni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót keverőtálba teszünk és hozzáöntjük a búzadarát. A tojásokat szétválasztunk és a sárgáját szintén a túróhoz adjuk, valamint a sót és a porcukrot is. Egy csipet sóval a tojás...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tepertőt összeaprítjuk aprítógépben vagy ledaráljuk. Majd hozzátesszük a vékonyra darabolt hagymát, a főtt kemény tojásokat, és az összes többi hozzávalót . Jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű