paprika
paradicsom (fele annyi, mint a paprika)
szalicil
A paprikát és paradicsomot megtisztítom, kicsumázom, esetleges sérüléseit kivágom és felszeletelem. Én a paprikát karikára, a paradicsomot nyolcadokra szoktam vágni.
Egy nagy lábosban felteszem minden nélkül főni, hogy a paradicsom levében főhessen az egész. Néhány perc alatt a paprika félpuhára fő. Ekkor befőttesüvegekbe teszem, mindegyik tetejére dobok egy fél mokkáskanálnyi szalicilt, lekötöm, és dunsztba teszem kihűlésig.
A hozzávalókat dagasztom. Fél napra olajjal megkent tálba teszem. Kis lángon sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHárom deci friss, házi tejszínt lehetőleg fém keverőtálba öntünk, és elektromos habverővel a legerősebb fokozaton verni kezdjük. Először szépen felhabosodik, majd eléri a tejszínha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes