A kókuszréteghez (alsó szint):
25 dkg őrölt kókuszreszelék
1 púpos ek. útifű maghéj
4 dl kókusztej
1 tk. fahéj
1 tk. vaníliaőrlemény
2 ek. eritrit
A gyümölcsréteghez ( felső szint):
50 dkg pirosbogyós gyümölcs mix (málna, szeder, ribizli, áfonya)
3 ek. eritrit
3 ek. útifű maghéj
2 tk. zselatin 0,5 dl vízzel készítve
A kókuszréteg hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és a masszát egy kókuszzsírral kikent kis méretű tepsibe simítjuk. Alaposan elegyengetjük, erre tesszük a gyümölcs réteget.
A gyümölcsöket aprítógép segítségével pépesre aprítjuk, hozzáadjuk az eritritet, az útifű maghéjat, majd végül hozzácsurgatjuk a kihűlt zselatint. 10 percig pihentetjük, míg kocsonyás állagúra összeáll, majd a kókuszrétegre simítjuk.
Hűtőbe tesszük és egy órát pihentetjük. Csodaszép, guszta szeletekre vágjuk, úgy tálaljuk.
Ha nem a diétás mivolta a lényeg, akkor a tetejét meglocsolhatjuk minél magasabb kakaótartalmú étcsokoládéval is, ami ha ropogósan rádermed, csak dob az élvezeteken.
1Az alapanyagokat egy tálba kimérjük. 2A vöröshagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, majd botmixerrel kb. 2-3 percig pürésítjük. 3A krém el is készült. Nem igénye...
Elkészítési idő: