A ledarált paprikát megmérve kilónkét 20 dkg sót kell hozzákeverni, sterilizált üvegbe tenni, majd lezárni.
3x 1 kg paprika
60 dkg só
A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst a zsiradéktól megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfoljuk, kb. fél centi vastag szeleteket kapunk. Egy csipet sóval mindkét oldalát m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyömbér Népies neve: ginger, ingwerA növény gyökértörzse szolgáltatja a fűszert. Egyes levesek, levesgombócok, szószok, angolosan készített húsok kitűnő ízesítője. Izsóp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsemle elkészítés: A hozzávalókat berakjuk a kenyérsütő gépbe úgy, hogy a folyékony anyagok kerülnek alulra a cukorral és az élesztővel, erre pedig a liszt. Elindítjuk a dagasztópr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes