A hamburgerhez:
4 db puffancs
saláta
uborka
paradicsom
4 szelet trappista sajt
lila hagyma
ketchup
mustár
majonéz
A húspogácsához:
50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)
1 nagyobb hagyma
só
őrölt bors
2 evk mustár
kb. 1-2 evk ketchup
1 egész tojás
10 dkg reszelt sajt (vagy egy tömlős sajtkrém)
(ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a mustárt, a tojást, a ketchupot, és a sajtot.
A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk.
Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Egy teflonserpenyőt megolajozunk, és kis lángon, lassan pirosra sütjük.
A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk felváltva a zöldségekkel, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, ketchuppal, mustárral, majonézzel ízesítjük és melegen tálaljuk.
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom. A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű