Családireceptkönyv.hu

Házi hamburger


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A hamburgerhez:

4 db puffancs
saláta
uborka
paradicsom
4 szelet trappista sajt
lila hagyma
ketchup
mustár
majonéz

A húspogácsához:

50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)
1 nagyobb hagyma

őrölt bors
2 evk mustár
kb. 1-2 evk ketchup
1 egész tojás
10 dkg reszelt sajt (vagy egy tömlős sajtkrém)
(ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)

Elkészítés:


A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a mustárt, a tojást, a ketchupot, és a sajtot.
A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk.
Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Egy teflonserpenyőt megolajozunk, és kis lángon, lassan pirosra sütjük.
A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk felváltva a zöldségekkel, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, ketchuppal, mustárral, majonézzel ízesítjük és melegen tálaljuk.

Házi hamburger

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű sajtkrokett recept
Egyszerű sajtkrokett recept

A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
tökéletes házi sajtkrém
tökéletes házi sajtkrém

Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom. A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Házilag készített húsvéti sajt
Házilag készített húsvéti sajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos
Lángos

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk