3 l víz
200 g spagetti
500 g megpucolt és kibelezett garnélarák
30 g felszeletelt bazsalikom
45 g szárított kapribogyó
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál friss citromlé
fél teáskanál só
240 g bébispenót
Felforraljuk a vizet. Beletesszük a tésztát és 8 percig főzzük. A rákot egy serpenyőbe tesszük. 3 percig sütjük. Ha elkészült a tészta, leszűrjük. Egy nagy keverőtálba tesszük a tésztát és a rákot. Belekeverjük a bazsalikomot, a kapribogyót, a citromlevet, a sót és az olívaolajat. Tálaláskor a tányérra szedjünk egy kis spenótot, majd rá a rákos spagettit.
Elkészítés: 1. Egy tésztaszűrőt kibélelek csak erre használatos, lehetőleg lenvászon konyharuhával, vagy laza szövésű pamutvászon, muszlin darabbal. 2. Beleborítom a tejfölt. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst jól eldolgoztam, sertés vékonybelébe töltöttem és kisütöttem. Balzsamecetes paprikalekvárral és pitával ettük, de szilvacsatnival, vagy hagymalekvárral is el tudom képzelni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkinit....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű