burgonya
liszt
tej
tojás
olaj
tálaláshoz fokhagymás tejföl
Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).
Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.
A sajtot egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kisebb golyókat formázunk, majd rudakat sodrunk, ha krokettként szeretnénk kisütni.Forró olajban tesszük, A krokette...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, aztán szeletekre vágjuk. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük az a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában 35 perc alatt megfőzzük. 2. Közben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd a kétféle hagymával együtt pirítjuk. 3. Belekeverjük a paradicsompürét, azza...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Közepes