burgonya
liszt
tej
tojás
olaj
tálaláshoz fokhagymás tejföl
Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).
Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.
A pulykaszárnyat kettévágom. Egy tepsit veszek elő, beleteszem az olvasztott zsírt, ráhelyezem a megmosott burgonyát. Rászóróm a felaprított szalonnát, a felaprított fokhagymát, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixold össze a hozzávalókat!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét átválogatjuk, megmossuk és hideg vagy langyos vízbe áztatjuk pár órára. A pulyka szárnyát a forgónál félbevágjuk, az olajon, nagy lángon körös-körül megsütjük, majd egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMár most állítsuk rá az agyunkat, hogy az íze más lesz, az állaga más lesz, a külseje más lesz, de a végén szerelmesek leszünk, ha pedig nem, akkor lehet, hogy nem ő az igazi. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű