Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lepcsánka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


burgonya
liszt
tej
tojás
olaj
tálaláshoz fokhagymás tejföl

Elkészítés:


Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabokkal kipótoljuk, amúgy nem probléma. A lisztből, tejből, tojásból palacsinta tésztát keverünk (kb. kétszer legyen sűrűbb, mint a hagyományosan sütött palacsinta tészta).

Olajat öntsünk bele (az is több legyen, mint a hagyományos palacsinta tésztában), sózzuk meg, és öntsük a krumplira. Akkor a legfinomabb, amikor a tészta és a burgonya vastagsága kb. azonos. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától.

Lepcsánka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Fűszeres diófélék pirítva
Fűszeres diófélék pirítva

A dióféléket, magvakat ( én most törökmogyorót, kesudiót és pekándiót kevertem) összekeverem egy tálban 1-1 teáskanál curryvel és Ras el Hanouttal, 3 tk sóval, fél tk őrölt papriká...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott padlizsán ( Vineta )
Rántott padlizsán ( Vineta )

---A hibátlan padlizsánt meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom. --A szépen karikázott padlizsán szeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg - néhány percre tálcára ter...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Madártej
Madártej

A tojássárgáját és a cukrot habverővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliakivonatot és 1-1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ricottával töltött házi tortellini
Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Ricottával töltött házi tortellini

A töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk