Virsli
liszt
tojás
tej
sütőpor
só
A virsliket félbe vágjuk. Az íves végét bevágom, ezek lesznek a csápok. A lisztből, tojásból, tejből és sütőporból sűrű masszát kavarok és a vágott végét belemártom. Ez lesz a fej. Forró olajban kisütöm. Majonézzel szemet rajzolok neki.
Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom. A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket,...
Elkészítési idő:Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. Ennél a pontnál lehet...
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...
Elkészítési idő:A tojásokat lazán felverjük, elkeverjük benne a tejfölt, az élesztőt, a tejet és a puha vajat, beleszórjuk a sót, majd folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a kétféle lisztet, é...
Elkészítési idő: 2 óra