menu

Családireceptkönyv.hu

Sertéskocsonya


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg kocsonyahús (köröm, farok, fül, fej, bőrke)
1 db füstölt bőr
5-6 gerezd fokhagyma
só, egész bors
pirospaprika

Elkészítés:


A kocsonyahúst felöntöm vízzel, hozzáadom a fokhagymát, sót, borsot és olyan puhára főzöm, hogy a hús lefőjjön a csontról. Amikor megfőtt leszedem a húst a csontokról és tányérokba szortírozom. A kocsonyalevet átszűröm, belekeverek pirospaprikát és átforralom.
Utána a tányérokba merem a levet és hagyom kihűlni, hogy megdermedjen.

Sertéskocsonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cukkini krém
Cukkini krém

A kápiát csíkokra vágjuk, a cukkinit pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot és megpirítjuk benne az asafoetidát. Hozzáadjuk a kápiát és a cukkinit, és keverg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar gyümölcshabok
gyümölcshabok

A meggyet megmosom, kimagozom. Egy mélyebb edénybe teszem, hozzáadom a tojásfehérjét és a cukrot. Kézi mixerrel /habverővel/ addig verem, amíg egészen kemény hab nem lesz bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojás aszpikban
Tojás aszpikban

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
Házi sajt - OK
Házi sajt - OK

1. A tejet felforralom, belemorzsolom a túrót, pár percig kevergetve hagyom a tűzön, míg megjelenik a savó. 2. Leveszem a tűzről, hagyom egy kicsit állni, míg teljesen szétváli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk