menu

Családireceptkönyv.hu

Rántott sajt rizzsel, saját készítésű majonézzel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg rizs,
25-30 dkg közepesen kemény sajt,
1,5 dl tej,
2 db tojás,
liszt,
zsemlemorzsa,
só,
olaj
1 dl tejföl,
1 cl citromlé,
cukor,
mustár,
őrölt fehér bors,
Majonézhez:
4tojássárgája
1,5 olaj
1dl tejföl
1ek cukor

őrölt fehérbors
kis citromlé
tubus mustár

Elkészítés:


A kb ½ cm-es sajtokat langyos tejben megáztatni a sütéshez.
Még ázik a sajt a tejben addig fel kell tenni a rizst.
A rizst olajon megforgatjuk, míg fehér lesz.
A lepirult rizst bőven felöntjük vízzel, sózzuk, fedő alatt lassú tűzön megfőzzük.
Ezután a beáztatott sajtokat megforgatjuk lisztben, tojásban, zsemlemorzsában.
A tojásban, zsemlemorzsában kétszer panírozzuk.
A sajtokat az olajban kisütjük. A majonézt elkészítjük.
A tojássárgájához cseppenként kell adni az olajat, egyre többet amennyit 1 tojássárgája felvesz..
Az egészet keményre kell keverni, majd beleöntjük a tejfölt, amitől hígabb lesz.
Kis mustárt is kell beletenni, cukor, citrom, só, bors- és folyamatosan összekavarjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk
Fánk

Felfuttatom az élesztőt cukros meleg tejben. A 3 tojás sárgáját, fél liter meleg tejet, a felfuttatott élesztőt gépbe rakom és elindítom a gépet. Mikor összekeverte kezdem hozzáö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis buci
Virslis buci

A tésztát háromfelé szedem, négyzetté nyújtom és ezt négyfelé vágom, így lesz 12 db buci, ebből a tésztamennyiségből. A virsliket nem árt egy kis meleg vízben meglangyosítani, mer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A tökéletes házi gyros titkai
A tökéletes házi gyros titkai

A húshoz először a száraz pácot készítjük el: összekeverjük a fűszereket és bedörzsöljük vele a bőrös combfiléket. Egy hőálló tál aljára kevés olívaolajat öntünk és beletesszük a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kocsonya- aszpikos formában
Kocsonya- aszpikos formában

---Miután a hús megfőtt, külön tálba tesszük, és kézzel kiszedjük a csontocskákat, a levet pedig leszűrjük. A tányérok vagy különböző formák aljára tehetünk díszítésképp felkarikáz...

Elkészítési idő: 180
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk