15 dkg rizs,
25-30 dkg közepesen kemény sajt,
1,5 dl tej,
2 db tojás,
liszt,
zsemlemorzsa,
só,
olaj
1 dl tejföl,
1 cl citromlé,
cukor,
mustár,
őrölt fehér bors,
Majonézhez:
4tojássárgája
1,5 olaj
1dl tejföl
1ek cukor
só
őrölt fehérbors
kis citromlé
tubus mustár
A kb ½ cm-es sajtokat langyos tejben megáztatni a sütéshez.
Még ázik a sajt a tejben addig fel kell tenni a rizst.
A rizst olajon megforgatjuk, míg fehér lesz.
A lepirult rizst bőven felöntjük vízzel, sózzuk, fedő alatt lassú tűzön megfőzzük.
Ezután a beáztatott sajtokat megforgatjuk lisztben, tojásban, zsemlemorzsában.
A tojásban, zsemlemorzsában kétszer panírozzuk.
A sajtokat az olajban kisütjük. A majonézt elkészítjük.
A tojássárgájához cseppenként kell adni az olajat, egyre többet amennyit 1 tojássárgája felvesz..
Az egészet keményre kell keverni, majd beleöntjük a tejfölt, amitől hígabb lesz.
Kis mustárt is kell beletenni, cukor, citrom, só, bors- és folyamatosan összekavarjuk.
Az almát meghámozzuk, magházát kiszedjük, 1/2 x 1/2 cm-es kockákra vágjuk. Egy kanál szőlőmagolajat felhevítünk egy serpenyőben, erre tesszük az almát párolódni. Rácsavarjuk fél c...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágni, megpirítani olajon, majd rárakni a szeletelt gombát, fűszerezni. Átpirítani, bele petrezselyemzöld, majd 1 tubus, vagy 1 tömlős sajtkrém. Ezt kenni a kiflir...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sonkát ,uborkát felkockázzuk ,a sajtot reszeljük le. Majd keverőtál üstjébe bele rakom a kefirt,tojást,olajat,sütőport többi hozzávalókat és ízesítjük ,jól összekeverjük. Vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombóchoz az élesztőt a vízbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, aztán megvárjuk, hogy az élesztő felfusson. A krumplihoz adjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz