.Kb 1/2 kg vegyes leveszöldség kell hozzá ízlés szerint
5 nagyobb sárgarépa,
5 petrezselyem,
egy fél zellergumó,
egy fél karalábé.
egy kis csokor petrezselyem,
5 darab zellerszár,
pár szál lestyán.
2 fej vöröshagyma
8-10 gerezd fokhagyma.
Két változat
Az alap mindkét esetben ugyanaz:
A hozzávalókat nyersen darabokra vágjuk, és robotgépben apróra daráljuk.
1. Fagyasztós változat:
Egy nagyobb lábasban 1,5 deciliternyi zsiradékot hevítünk. Ez lehet olívaolaj, napraforgó olaj, de a legfinomabb kacsa vagy sertészsírral.
Ebbe rakjuk a zöldséges masszát, fűszerezzük, ízlés szerint bors, kurkuma, őrölt fűszerkömény stb. A só ebben a receptben nem fontos, bár az ízek intenzívebbek lesznek tőle.
Ha megpárolódott a massza, hagyjuk kihűlni. Jégkóckatartóba töltjük, és a fagyasztóban tároljuk. Ha jól záródó befőttes üvegben tároljuk, a hűtőszekrényben is eltarthatjuk 3-4 hétig.
2. A hűtés nélkül tartható változat:
A ledarált zöldségeket nem főzzük meg, egy tálban összekeverjük 1,5 deciliternyi zsiradékkal. Lehet olíva olaj, napraforgó olaj, sertészsír vagy kacsazsír. Hozzáadjuk a fűszereket, ízles szerint bors, kurkuma, őrölt fűszerkömény, és a végén 150 gramm sót, (a sónak fontos szerepe van, ne csökkentsük a mennyiségét, hiszen ez fogja tartósítani a kockát) .
Ne ijedjünk meg a só mennyiségétől, nem lesz túl sós a leveskocka.
A keveréket sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, kb 1 cm vastagon.
4 órán át 80 fokon szárítjuk a sütőben.
Ez idő alatt a só felszívja a nedvességet és a zöldségek megpuhulnak.
Miután kihűlt, kockákra vágjuk és száraz helyen dobozokban tárolhatjuk.
Hűtés nélkül 3 hónapig eláll.
a májat laskára vágjuk és megfőzzük ha hült 2X ..3X átdaráljuk a tokaszalonnát megfőzzük azt is átdaráljuk a májjal és a megdisztelt hagymával együtt füszerezzük ...bekeverjük é...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesElkészítése: A maradék krumplipürét először kikeverem a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverem. Ezt is jól beledolgozom a krumplis masszába. Végül a lereszelt sajt i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Hühnerschenkel mit Zwiebeln, Knoblauch, Zitronensaft- und Schale, Honig und Gewürzen in eine flache Form geben, und im Kühlschrank für mindestens 1 Stunde marinieren lassen....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni a hozzávalókat,és hűtőben összeérlelni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű