25 dkg reszelt trappistasajt
10 dkg reszelt edámi
2 egész tojás
3-4 kanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A kétféle reszelt sajtot elvegyítjük egymással majd hozzáadjuk a két egész tojást. Gondosan elkeverjük a sajtokkal és miközben keverjük, kanalanként beledolgozzuk a zsemlemorzsát.
Ezután vizes kézzel dióméretű gombóckákat gyúrunk és bő olajban kisütjük.
Fontos, hogy olyan bő legyen az olaj, hogy a gombócok elmerüljenek benne.
Csinálhatunk lapított formát is, ha takarékoskodni szeretnénk az olajjal.
A burgonyát nyersen megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és lereszeljük. A reszelt burgonyához adjuk a tojásokat, a lisztet, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serp...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagymát, paprikát felkockázzuk, paradicsomot felcikkezzük. A zsírt megolvasztjuk, majd rátesszük a felkockázott paprikát elsőként. Pirítjuk, míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Pureće batke posoliti s obje strane, politi maslinovim uljem i zarezati nožićem. U zarezane 'džepiće' umetnuti 2-3 lovorova lista i ružmarin (svježu grančicu ili usitnjeni). Je...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük. A hozzávalókat összekeverjük és forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű