1 l tej
10 ek búzadara
50 dkg túró
2 zacskó vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor
1/2 citrom reszelt héja
pirított zsemlemorzsa
A tejből és a búzadarából, vaníliás cukorral, kristálycukorral, 1/2 citrom reszelt héjával tejbegrízt készítünk és kihűtjük. Miután kihűlt beleteszem a túrót és összekeverem. majd vizes kézzel gombócokat formálok belőle és beleforgatom a piritott zsemlemorzsába. Én még meggyet is szoktam a közepébe rakni.
Porcukorral, vagy édes tejöllel lehet tálalni.
a zsemlemorzsát zsírban megpirítjuk, kihűlve egy mély tálba tesszük, az áztatott, kifacsart zsemlét összekeverjük a 3 főtt tojással, az apróra vágott sós szalonnával (a főtt tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeleg tejben feloldjuk a zselatint, felverjük a tejszínt, beleforgatjuk a zselatint majd a meleg de nem túl forró olvasztott csokit és angolkrémet
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást egy villával kicsit felverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a réteslisztet, és végül a vizet. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy egy rugalmas állagú, jól nyújtható tészta...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűTöltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű