1 egész csirkemell kifilézve,
200g liszt,
20ml olaj,
2 egész tojás,
Csipet só,
100-150ml víz,
1cs sütőpor,
A mázhoz:
Ketchup,
Chili, vagy Erős Pista,
Méz,
3-4 evőkanál szezámmag.
A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, olajat, sót, tojást, a sütőport és vízzel sűrű masszát készítünk.
Elkészítjük a mázat is: Ízlés szerint ketchupot, mézet, chilit, vagy Erős Pistát és szezámmagot összekeverünk.
A húst beleforgatjuk a masszába, hogy mindenütt egyenletesen befedje, majd forró olajban kisütjük. Lecsepegtetve, még forrón beleforgatjuk a mázba a kisült csirkemell szeleteket.
1. Napravite pripremu za rižoto. Narežite na sitne kockice dvije manje do srednje glavice luka. Gljivama odstranite stapke, a klobuke narežite na kockice. 2. Rastopite Podravk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkevertem a száraz hozzávalókat,majd belemorzsoltam az élesztőt.Hozzáadtam a vizet és végül az olajat is.Kézzel összedolgoztam,de lehet géppel is,majd hagytam duplájára kelni,m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűolaj
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: Az apróra vágott hagymát a hússal összekeverjük. Ezután adjuk hozzá az egész tojást és a tejfölt. Mehet bele a többi összetevő is. Megkavarjuk. A hűtőbe tesszük kb. 1,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű