szikkadt kenyér
tojás
só
kevés tej
zsír
reszelt sajt
A szikkadt kenyeret kockára vágom, a tojást a tejjel elkeverem, sózom, majd beleforgatom a kenyeret. Felforrósított zsírban adagonként megsütöm, reszelt sajttal megszórva tálalom.
A tejet és a túrót forrásig hevíted, aztán leszűröd és belerakod a vajat , sót és szódabikarbónát. Lassú tűzön kevergeted és sűrű krém lesz belőle 7-10 perc alatt. Ezután pedig ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVágd be a nyúl hátán a szőrt kb a gerinc közepén,úgy hogy két-két ujjad beleférjen a bunda alá. Egyszerűen ketté húzod és csak a térdeknél,fejnél kell levágnod. Egy db szőr nélkü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA keményre főzött tojásokat lereszeljük és tálba tesszük. Jöhet hozzá a többi hozzávaló. Margarinból annyi kell, hogy kenhető krémet kapjunk. Egy órára betesszük a hűtőbe, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLISZT / Van egy adott lisztmennyiségem, ezt veszem mindig alapnak, a 100%-nak. KOVÁSZ / Én a liszt mennyiségéhez viszonyítva télen 35-40%, nyáron 20-25% aktív kovászmennyiséggel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű