szikkadt kenyér
tojás
só
kevés tej
zsír
reszelt sajt
A szikkadt kenyeret kockára vágom, a tojást a tejjel elkeverem, sózom, majd beleforgatom a kenyeret. Felforrósított zsírban adagonként megsütöm, reszelt sajttal megszórva tálalom.
Az éretlen és nagyon kemény gyümölcsöket a főzés előtt szobahőmérsékleten tároljuk néhány napig, hogy megérjenek. Ezután a birsalmát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, gerezdekr...
Elkészítési idő:A tejet 25-30 fokra melegítjük, majd beletesszük az oltóenzimet. Fél óra múlva szűrövel egy nagy gézre, amit egy megfelelő edénybe tettünk, szedjük az alvadékot, és összegyúrj...
Elkészítési idő:A vajat, a vizet, csipet sóval felforraljuk egy habüstben. Ha már forr beleszórjuk a lisztet. Addig főzzük, amíg az edény oldaláról el nem válik. Ekkor levesszük a tűzről és áll...
Elkészítési idő: