menu

Családireceptkönyv.hu

Meggymártás pirított darával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


: 40 dkg friss kimagozott meggy, 10 dkg kristálycukor, 1 kis pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, egy kis darab vaníliarúd, pár darab szegfűszeg, pár darab egész fahéj, ( vagy őrölt ) 15 dkg búzadara, só

Elkészítés:


A mártás elkészítése : tegyük egy edénybe a meggyet, és öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília rudat, a fahéjat, és a szegfűszegeket. ( ha van fűszertartó tojásunk akkor abba tegyük a fűszereket, könnyebben ki tudjuk majd venni ) Forraljuk fel, majd távolítsuk el a fűszereket.

Habverővel keverjük ki a tejfölt a liszttel, merjünk hozzá a meggy levéből, keverjük simára, és habarjuk be a mártást. Forraljuk fel, és zárjuk el alatta a lángot.



Pirított dara elkészítése : 3 evőkanál olajon folyamatos keverés mellett, közepes lángon pirítsuk meg a búzadarát, közben fél mokkáskanálnyi sóval ízesítsük. Ha egyenletesen megpirult adjunk hozzá 4 dl hideg vizet, keverjük jól össze, fedjük le fedővel, és 5 perc alatt beszívja a vizet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Természetesen mikor nincsen friss meggy akkor fagyasztott, és konzerv meggyből is elkészíthető.

Konzerv meggy használatakor ne vízzel, hanem a meggy levével forraljuk fel, és mivel az már édesített ezért kevesebb cukrot kell használni a készítéskor.

A dara pirításához vastag falú edényt használjunk, különben könnyen leéghet.

Meggymártás pirított darával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Cukkini röszti
Cukkini röszti

Így készítsd: reszelj le a nagy lyukú reszelőn 3 cukkinit, törölgesd át, ha túl "vizes" lenne. Adj hozzá sót, borsot, kevés szerecsendiót, 1-2 gerezd préselt fokhagymát, 2 tojást,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
mák töltelék
mák töltelék

A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúrható masszát kell, hogy kapjak,

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mediterrán csirkés tészta
Mediterrán csirkés tészta

Szurokfü = Estragon = Tärkony

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk