menu

Családireceptkönyv.hu

Nyúl vadasan zsemlegombóccal


Írta:

Elk. idő: 12 + 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 nyúl

Páchoz:
4 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa


Vadashoz:
a pácból a zöldségek
citromlé
mustár
babérlevél

Zsemlegombóchoz:
20 dkg liszt
4 tojás
2 zsemle

Elkészítés:


A zöldségeket megfőzzük, a nyulat beletesszük, egy éjszakát a hűtőben pácoljuk.

Másnap a nyulat feltesszük külön vízben főni, ha puha, a zöldséges páclevet hozzáöntjük, kb. 10 percig főzzük.
A zöldségeket botmixerrel pürésítjük, ízesítjük citromlével, mustárral, babérlevéllel, ráöntjük a nyúlra, 10 percig főzzük.

A zsemlegombóchoz a zsemléket kockára vágjuk, sütőben megpirítjuk. A lisztből és a tojásokból nokedli tésztát készítünk, beletesszük a pirított zsemlekockákat, a tészta ne legyen folyékony.
Forrásban lévő vízbe kanállal gombócokat szaggatunk, ha feljött a víz felszínére, még 5 percig főzzük. Leszűrjük, kevés olajjal elkeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az elkészítési idő a pácolással együtt értendő.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kíni szezámmagos csirke
Kíni szezámmagos csirke

A csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, olajat, sót, tojást, a sütőport és vízzel sűrű masszát készítünk. Elkészítjük a máza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos
Lángos

A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük az élesztős viz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Medvehagymás-sajtos muffin
Medvehagymás-sajtos muffin

A medvehagymát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Egy másik tálba öntjük az áttört főtt bur...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Legkrémesebb túrógombóc
Legkrémesebb túrógombóc

1. A tejet tegyük fel melegedni egy evőkanálnyi cukorral és a csipet sóval egy kisebb fazékban. Amikor már forr, akkor szórjuk bele lassan a kukoricadarát. Kis fokozaton, folyama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk