1 nyúl
Páchoz:
4 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
só
Vadashoz:
a pácból a zöldségek
citromlé
mustár
babérlevél
Zsemlegombóchoz:
20 dkg liszt
4 tojás
2 zsemle
A zöldségeket megfőzzük, a nyulat beletesszük, egy éjszakát a hűtőben pácoljuk.
Másnap a nyulat feltesszük külön vízben főni, ha puha, a zöldséges páclevet hozzáöntjük, kb. 10 percig főzzük.
A zöldségeket botmixerrel pürésítjük, ízesítjük citromlével, mustárral, babérlevéllel, ráöntjük a nyúlra, 10 percig főzzük.
A zsemlegombóchoz a zsemléket kockára vágjuk, sütőben megpirítjuk. A lisztből és a tojásokból nokedli tésztát készítünk, beletesszük a pirított zsemlekockákat, a tészta ne legyen folyékony.
Forrásban lévő vízbe kanállal gombócokat szaggatunk, ha feljött a víz felszínére, még 5 percig főzzük. Leszűrjük, kevés olajjal elkeverjük.
Az elkészítési idő a pácolással együtt értendő.
A kelbimbók külső leveleit leszedjük, megmossuk, lecsepegtetjük és megsózzuk. Előkészítünk 3 műanyag dobozt, aminek teteje van, tehát zárható. Először a lisztbe tesszük a kelbimb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát feldaraboljuk és kevés zsiradékon megpirítjuk, ezután jöhet a kockázott marhahús. Ha már kezd barnulni a hús, hozzáadhatjuk a sűrített paradicsomot. Pár perc elteltével p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Gyors ételek receptjei > Krumplis pogácsa Krumplis pogácsa recept Krumplis pogácsa Beküldve: 2012.04.06. Kategória: Gyors ételek receptjei Küldt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁtszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű