Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Nyúl vadasan zsemlegombóccal


Írta:

Elk. idő: 12 + 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 nyúl

Páchoz:
4 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa


Vadashoz:
a pácból a zöldségek
citromlé
mustár
babérlevél

Zsemlegombóchoz:
20 dkg liszt
4 tojás
2 zsemle

Elkészítés:


A zöldségeket megfőzzük, a nyulat beletesszük, egy éjszakát a hűtőben pácoljuk.

Másnap a nyulat feltesszük külön vízben főni, ha puha, a zöldséges páclevet hozzáöntjük, kb. 10 percig főzzük.
A zöldségeket botmixerrel pürésítjük, ízesítjük citromlével, mustárral, babérlevéllel, ráöntjük a nyúlra, 10 percig főzzük.

A zsemlegombóchoz a zsemléket kockára vágjuk, sütőben megpirítjuk. A lisztből és a tojásokból nokedli tésztát készítünk, beletesszük a pirított zsemlekockákat, a tészta ne legyen folyékony.
Forrásban lévő vízbe kanállal gombócokat szaggatunk, ha feljött a víz felszínére, még 5 percig főzzük. Leszűrjük, kevés olajjal elkeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az elkészítési idő a pácolással együtt értendő.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Tejszínes-gombás csirkemell
Tejszínes-gombás csirkemell

A csirkemellet felszeleteljük. A szeleteket mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon kérget sütünk nekik, majd félretesszük a húst. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES SPAGETTI
ZÖLDSÉGES SPAGETTI

A zöldséget megpároljuk,. A tejfelt, majonézt, mustárt összekeverjük, és a zöldségekhez adjuk. a kifőtt tésztára öntjük, és a tetejére tesszük a kisült szalonnakockákat, majd resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
KARFIOL SONKÁS TEJFÖLBEN SÜTVE
KARFIOL SONKÁS TEJFÖLBEN SÜTVE

A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Sajt készítése házilag
Sajt készítése házilag

Vegyünk kb. 1 liter tejet, amit egy lábosban forralni kezdünk. Amikor gyöngyözve forr, reszeljünk bele kevés fokhagymát, vagy tegyünk egy keveset a kedvenc fűszerünkből. (pl. kömén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk