-300 gr Glutenix Csicseris lisztkeverék + nyújtáshoz
-1tk sütőpor
-1tk só
-180 ml langyos víz
-3 ek olaj
Töltelék (Ízlés szerint):
csirkemell. lm joghurt, fokhagyma, só, bors, pritamin paprika, paradicsom, lilahagyma, mozzarella sajt, guacamole
A hozzávalókat összegyúrtam, 5 gombócra osztottam szét (kb.ökölnyi), vizes konyharuhával lefedett tálba pihentettem őket kb. 1/2 órát.
Lisztezett deszkán kinyújtottam, egy kisebb tányér segítségével formáztam őket, majd zsiradék nélkül a már meleg serpenyőben közepes lángon pár perc alatt mindkét oldalát megsütöttem.
Fordítani akkor kell ha már szépen hólyagosodik.
Közben megpirítottam a csirkemellet, elkészítettem a fűszeres joghurtot, guacamole-t, felaprítottam a zöldségeket.
A kisült lapokat azonnal megtöltöttem az előbbi finomságokkal, a tortillák alsó részét alufóliával körbetekertem és fogyasztható.
Elkészítés: MÓDSZER Adjunk hozzá kenyérlisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és joghurtot a tálba, és kezdjük el dagasztani a tésztát.Ha kemény, cseppentsünk hozzá egy kevés vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat villával összekevertem, és kizsírozott serpenyőbe kanalaztam. Még ekkor rátettem a feltétet és fedő alatt nagyon lassú tűzön kb. 10-15 perc alatt készre "sütöttem"....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a zabpelyhet daráljuk le közepesen durvára. (Turmixgép megfelelő erre) 2. Langyos tejbe keverjük el az élesztőt és pihentessük, majd keverd össze ezt a zabpehellyel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben előfőzzük. Nem kell készre főzni, mert még meg is sütjük. Egy olyan jénai edénybe szedjük, amiben sütni fogjuk. 2-3 ek olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű