50 g búzakorpa
250 ml tej
folyékony édesítő ízlés szerint
A tálaláshoz nyírfacukor por és őrölt fahéj.
Keverjük össze a búzakorpát a tejjel és ízesítsük folyékony édesítővel. Folyamatos kevergetés mellett főzzük meg. (Ahogy felforrt, már be is sűrűsödik és kész). Ahogy egyet rottyan, húzzuk le a tűzről, különben túl sűrűre fő! Öntsük ki egy tányérra és szórjuk meg a tetejét fahéjjal elkevert nyírfacukor porral.
Olivaolajat a lábosba löttyintve, gyújtsunk is alá nagy lánggal. Ha átforrósodott az edény, egy drámai mozdulattal a késünket lapátnak használva, seperjük a deszkáról a lábasba a...
Elkészítési idő: 2 óraEgy teflonserpenyőben felmelegítjük az olajat és a zsemlemorzsát 10-15 perc alatt lassú tűzön világosbarnára pirítjuk. A tűzről levéve belekavarjuk a cukrot és a fahéjat.
Elkészítési idő:1. A reszelt sajthoz hozzáadunk 2 egész tojást és 2 ek zsemlemorzsát. 2. Sózni nem kell, mert a sajt már kissé sós. 3. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belőlük. Sütéskor m...
Elkészítési idő:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva.1,2 l rizstejet felforralunk és a kemény habot beleszaggatjuk(közbe ne bugyogjon a...
Elkészítési idő: 1 óra