fél liter habtejszín,
1 rúd vanília,
6 tojássárgája ,
10 dkg cukor,
csipetnyi só
A tejszínt a kikapart vaníliamagokkal és a rúddal felforraljuk, a tojássárgát a cukorral és a sóval simára keverjük, majd hozzáöntjük egy szűrőn a vaníliás tejszínt. A keveréket újra felmelegítjük, arra ügyelve, hogy ne forrjon fel, csak takarék lángon kicsit besürítjük.Ezt a keveréket hűtőben teljesen lehűtjük, habverővel felhabosítjuk és mehet a fagyasztóba.Ha van fagyigéped, akkor elég 23,5dl tejszín és 2,5 dl tej is.smile hangulatjel
Egy serpenyőben olajat hevítünk, addig feltörjük egy tálba a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd jól felverjük. A sajtot lereszeljük. Ha felmelegedett a serpenyő, a hőt közepesre v...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec Nehézség: KönnyűA virslik oldalán hosszú zsebet vágunk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen és a végeknél maradjon körül-belül 1 cm. A sajtokat a mélyedéseknél picit rövidebb és kb. 3 mm vastag csíko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, majd hagytam, hogy szobahőmérsékletre hűljön. Ezután a szintén szoba-hőmérsékletű mascarponéval alaposan elkevertem, a sajtkrémet kanala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű