fél liter habtejszín,
1 rúd vanília,
6 tojássárgája ,
10 dkg cukor,
csipetnyi só
A tejszínt a kikapart vaníliamagokkal és a rúddal felforraljuk, a tojássárgát a cukorral és a sóval simára keverjük, majd hozzáöntjük egy szűrőn a vaníliás tejszínt. A keveréket újra felmelegítjük, arra ügyelve, hogy ne forrjon fel, csak takarék lángon kicsit besürítjük.Ezt a keveréket hűtőben teljesen lehűtjük, habverővel felhabosítjuk és mehet a fagyasztóba.Ha van fagyigéped, akkor elég 23,5dl tejszín és 2,5 dl tej is.smile hangulatjel
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni...
Elkészítési idő:A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és villával összetörjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és belereszeljük a hagymát. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt és a mustárt,...
Elkészítési idő: 15 pe4rcA burgonyákat alaposan megmosom és nagyon vékonyra szeletelem. A serpenyőbe a vajat megmelegítem és a vékony burgonyakarikákat leterítem. Erre teszem a paradicsom vagy pizzaszószt,...
Elkészítési idő: 30 perc