1 KRÉM : 20 dkg cukor, 2 evőkanál víz, 2 evőkanál tej 3 csomag vaníliás cukor, 3 tojás 1,5 evőkanál liszt 20 dkg vaj
2 KRÉM :4 dl tej, 5 evőkanál liszt,25 dkg margarin,20 dkg porcukor
ízesíteni lehet rummal, vaníliával, citrommal, naranccsal, kakaóval, dióval, kávéval, mákkal stb.
3 KRÉM:Hozzávalók (19 cm-es tortához):,2 tojás,4 ek liszt,4 dl tej
20 dkg margarin,14 dkg porcukor,1 vanília rúd magjai
1 KRÉM .A krémhez egy edénybe kimérjük a cukrokat és a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a tejet meg a tojásokat. Egy kézi habverő segítségével állandó kevergetés mellet, lassú tűzön sűrű péppé főzzük pár perc alatt. Kihűtjük (közben többször átkavarjuk) és a puha margarint kihabosítjuk kézi robotgéppel majd kisebb adagokban a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük.
2 KRÉM :A kiadós főzött krémhez a tejet a liszttel csomómentesre keverjük és felfőzzük. Ha kihült, akkor összekeverjük a margarinnal habosra kevert porcukorral. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat, ami bármi lehet. Azútán lehet mindent megtölteni.
3 KRÉM: A tojásokat a liszttel és a tejjel jól elkeverjük és a vanília magjaival sűrűre főzzük.Ezután hagyjuk kihűlni úgy, hogy celofánnal közvetlenül letakarjuk.Ha kihűlt, kikeverjük a margarint a porcukorral, majd alaposan elkeverjük a kihűlt, sűrű krémmel.
A zabpelyhet, sót és a szódabikarbónát egy tányérba tesszük. A két tojást felverjük a fél dl vízzel, majd ráöntjük a zabpehelyre és jól összekeverjük. Egy serpenyőben megolva...
Elkészítési idő: 10 percSzitáljuk a lisztet egy keverőtálba, tegyük hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát. Morzsoljuk bele a vajat. Öntsünk bele annyi írót, hogy lágy tésztát kapjunk. Ne dagasszuk...
Elkészítési idő:Az egészet összeturmixoljuk, pihentetjük a masszát 0,5-1 órát hűtőben, majd formázzuk és szilikonos sütőpapíron 15-20 perc alatt előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük
Elkészítési idő: