Cukkini sajt (Paulik Erzsébet receptje)
1 közepes cukkini
fél deci víz
kevés só
1-2 gerezd fokhagyma vagy egyéb zöld fűszer(elhagyható)
3 púpos evőkanál natúr zselatin (ez épp egy csomag)
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál kacsazsír
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk felöntjük a vízzel, majd fedő alatt pár percig puhára pároljuk. Leszűrjük, és turmixgépbe simára turmixszoljuk. Ezután mehet hozzá a zselatin, (amit langyos vízben feloldunk) zsír,citromlé, fokhagyma és ezekkel is összeturmixoljuk. Egy formát kibélelünk folpakkal és a meleg masszát beleöntjük. Éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szépen szeletelhető.
A hagymát apróra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tojást felverjük és elkeverjük a tejföllel. A reszelt sajt felét is hozzáadjuk, és ízesítjük sóval, borssal....
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyűtojások sárgáit jól kikeverjük a keményítővel, a tejet a kettéhasított és kikapart vanília rúddal feltesszük forralni, Amikor már majdnem forr kivesszük a vanília rudat, és folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált mákot ízlés szerint pár evőkanál cukorral elkeverjük. Egy magas falú tálat (jénai) kivajazunk. A kifliket felkarikázzuk, és egy rétegben lepakoljuk a tál aljára. A tejet k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű