-levendula
-kristálycukor
-citromsav
-nátrium-benzoát
-víz
Egy lábast teleteszünk levendulával, nem kell a szára, elég csak a virágjait levágni. Vízzel felöntjük (közben megjegyezzük hogy hány liter vizet öntöttünk rá), lenyomatjuk a tetejét (mondjuk egy mélytányért teszünk bele és azt lenyomjuk a víz alá, így a tányér a víz alatt tartja a virágokat) és lefedjük. Betesszük hűtőbe és ott áll két napot.
Két nap után kivesszük és amennyi liter vizet tettünk rá, annyi teáskanál citromsavat teszünk bele úgy ahogy van, és jól megnyomkodjuk egy fakanállal és máris történik a varázslat: elkezdi ereszteni a levendula a színét, gyönyörű lilás lesz. Hagyjuk így kb fél órát, majd szűrjük le egy sűrű szövésű textilen keresztül és tegyük gázra: melegítsük fel. Mikor már elég meleg, zárjuk el, adjuk hozzá a literenkénti 1 kg cukrot, kevergessük amíg el nem olvad a cukor, majd ismét gyújtsunk alá, forraljuk fel, forrjon kb 5 percig és azonnal tölthetjük is a sterilizált üvegekbe és mehet a dunsztba.
Sajnos minél több hő éri, annál jobban veszti a kékes színét a lila és lesz egyre narancsosabb
A tejet felforralom. Ha gyöngyözve forr, óvatosan beleteszem az ecetet és lehúzom a tűzről. Ha kicsapódott a savó, leszűröm. Ízesítem sóval és fokhagymával (bármivel), és konyharu...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól kikeverjük. Egy kisebb serpenyőt (teflon, 15 cm átmérőjű/belméret) kikenünk olajjal, ezt jól felforrósítjuk, majd kisütjük a palacsintákat. Töltelék A sonkát...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót készítsünk elő, hogy majd mikor megfő a gnocchi, pillanatok alatt el tudjuk készíteni az ételt. A sajtokat reszeljük le, a sonkát szedjük szét szeletekre, a magva...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1 A trappista sajtból 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk. 2 A tojásokat egy tálban a sóval, vagy ételízesítővel kikeverjük. 3 A felszeletelt trappista sajtot először a tejbe má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű