A szőlőt leszemeztem, egy lábosba rakom , krumplinyomóval kicsit megtörtem, hogy jobban kezdjen főni.. egy jó ideig kell hogy főjjön, mert a színe csak akkor jön ki... ez kb 40 perc volt ekkor hozzáraktam a mentákat és ezzel is főztem 5 percet... akkor egy nagyobb méretű teaszűrön átpasszíroztam...vissza teszem a tűzre... ekkor kapott egy nagyon minimális cukrot, mert a szőlő magába is elég édes.. időnként megkevertem .. és kis lángon főztem félig lefedve,mert nagyon fröcsköl... mikor ár elég sűrű lezártam és sterilizált üvegekbe raktam.
Lezártam és száraz dunsztba hagyom kihűlni.
A szőlőt leszemezgettem.. ez volt a legnagyobb munka... nekem ez most csemege mag nélküli szőlő.
Az üvegeket sterilizálom, mindig alaposan kifőzöm, a tetőket is.
A szőlő szemeket belerakom az üvegekbe, minden üvegbe raktam egy fél evőkanál cukrot, ez nagyon édes szőlő ezért volt elég ennyi.
Felöntöttem hideg vízzel, lezárom és az üvegeket egy nagyobb lábosba raktam, majd felöntöttem a lábast hideg vízzel.. és alá gyújtottam... együtt melegedik fel ... 80 fokon 15 percig dunsztolom.. ezután száraz dunsztba rakom kihűlni...
Boros Vali
https://www.facebook.com/noklapjacafe/videos/10154999659043773/ pizzatészta tekercs
Elkészítési idő:DIÓS 15 dkg dióbélhez veszünk 1,5 dl tejet, 7 dkg cukrot, 1 citromot, 0,3 dl rumot, valamint 1 evőkanálnyi mazsolát és egy kis vaníliáscukrot. A mazsolát megmossuk, leszűrjük. A ci...
Elkészítési idő:Az élesztőt a vízzel felfuttatom, a hagymát az olajon megpirítom ( kicsit hagyom kihűlni), majd minden hozzávalót jól összegyúrok egy tálban, és kelni hagyom. Amikor duplájára kel...
Elkészítési idő: 90 perc