A szőlőt leszemeztem, egy lábosba rakom , krumplinyomóval kicsit megtörtem, hogy jobban kezdjen főni.. egy jó ideig kell hogy főjjön, mert a színe csak akkor jön ki... ez kb 40 perc volt ekkor hozzáraktam a mentákat és ezzel is főztem 5 percet... akkor egy nagyobb méretű teaszűrön átpasszíroztam...vissza teszem a tűzre... ekkor kapott egy nagyon minimális cukrot, mert a szőlő magába is elég édes.. időnként megkevertem .. és kis lángon főztem félig lefedve,mert nagyon fröcsköl... mikor ár elég sűrű lezártam és sterilizált üvegekbe raktam.
Lezártam és száraz dunsztba hagyom kihűlni.
A szőlőt leszemezgettem.. ez volt a legnagyobb munka... nekem ez most csemege mag nélküli szőlő.
Az üvegeket sterilizálom, mindig alaposan kifőzöm, a tetőket is.
A szőlő szemeket belerakom az üvegekbe, minden üvegbe raktam egy fél evőkanál cukrot, ez nagyon édes szőlő ezért volt elég ennyi.
Felöntöttem hideg vízzel, lezárom és az üvegeket egy nagyobb lábosba raktam, majd felöntöttem a lábast hideg vízzel.. és alá gyújtottam... együtt melegedik fel ... 80 fokon 15 percig dunsztolom.. ezután száraz dunsztba rakom kihűlni...
Boros Vali
A tortillalapot megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal, rárakunk 2-3 szelet sonkát, meghinjük reszelt sajttal és rukkolával, majd félbehajtjuk. A grill lapot megkenjük olívaolajj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. Belerakjuk a puha vajat és a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével kivájjuk a kiflik belsejét, így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk a következő töltelék...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk és a belsejüket karalábé vájóval kikapargatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a felsze...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű