Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kék szőlő lekvár, Szőlő befőtt.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A szőlőt leszemeztem, egy lábosba rakom , krumplinyomóval kicsit megtörtem, hogy jobban kezdjen főni.. egy jó ideig kell hogy főjjön, mert a színe csak akkor jön ki... ez kb 40 perc volt ekkor hozzáraktam a mentákat és ezzel is főztem 5 percet... akkor egy nagyobb méretű teaszűrön átpasszíroztam...vissza teszem a tűzre... ekkor kapott egy nagyon minimális cukrot, mert a szőlő magába is elég édes.. időnként megkevertem .. és kis lángon főztem félig lefedve,mert nagyon fröcsköl... mikor ár elég sűrű lezártam és sterilizált üvegekbe raktam.
Lezártam és száraz dunsztba hagyom kihűlni.

Elkészítés:


A szőlőt leszemezgettem.. ez volt a legnagyobb munka... nekem ez most csemege mag nélküli szőlő.
Az üvegeket sterilizálom, mindig alaposan kifőzöm, a tetőket is.
A szőlő szemeket belerakom az üvegekbe, minden üvegbe raktam egy fél evőkanál cukrot, ez nagyon édes szőlő ezért volt elég ennyi.
Felöntöttem hideg vízzel, lezárom és az üvegeket egy nagyobb lábosba raktam, majd felöntöttem a lábast hideg vízzel.. és alá gyújtottam... együtt melegedik fel ... 80 fokon 15 percig dunsztolom.. ezután száraz dunsztba rakom kihűlni...

Trükkök, tippek, praktikák:


Boros Vali

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jusztina
Nagyon sajtos sajtgolyó
Nagyon sajtos sajtgolyó

1. A sajtot sajtreszelőn lereszeljük, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. 2. Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd lefagyasztjuk őket. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Napozás utáni hűsítő gél
Napozás utáni hűsítő gél

A napozás, ha nem visszük túlzásba, egészséges. D-vitaminra mindenkinek szüksége van, nem beszélve a napfény számos más jótékony hatásáról. Arra azonban vigyázzunk, hogy ne égjünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kínai pirított tészta – Keleties ízvilág percek alat
Kínai pirított tészta – Keleties ízvilág percek alat

A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Édi
Melegszendvicskrém
Melegszendvicskrém

A tojásokat keményre főzzük, és miután lehűtöttük, megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A parizert 3-4 mm-es kockákra felaprózzuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral és a majonézzel,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk