Egy kerek kovászos kenyér
250 gramm camembert sajt
75 gramm vaj, olvasztott
10 gramm friss petrezselyem, aprított
2 gerezd fokhagyma, zúzott
150 gramm sült szalonna, aprított
Melegítsük elő a sütőt kb. 180'C fokra.
Vagdossuk be a cipót kb. 2x2 cm kockákra úgy, hogy az alsó héja ősszetartsa a kenyeret.
Töltsük meg a réseket ujjnyi csíkokra vágott camembert sajttal, szórjuk meg apróra vágott sült szalonnával, majd locsoljuk meg az olvasztott vaj, metélt petrezselyem és zúzott fokhagyma keverékével.
Kb. 20 percig süssük, amíg a kenyér ropogós nem lesz és a sajt el nem olvad.
Lehámozzuk a gomba héját és folyóvíz alatt meg is mossuk. A tönköket óvatosan kitörjük, amit felhasználunk később. Elkészítjük a tölteléket. A tejfölt sózzuk, borsozzuk és beleres...
Elkészítési idő:A lenmagpelyhet, a chia magot a vízzel és a folyékony olajjal kikeverjük, pár percet magára hagyjuk. Hozzágyúrjuk a szárazanyagokat és hűtőbe tesszük. Ha jól megkeményedett, sütőpa...
Elkészítési idő:Keverjük el egy lábasban a lisztet a vízzel, és lassú tűzön főzve sűrítsük be. Amikor kezd sűrűsödni, folyamatosan kevergetve csorgassuk hozzá az olajat. Sózzuk és ízesítsük a dióv...
Elkészítési idő:A bacont vágjuk centis csíkokba, lehetőség szerint vastag falú serpenyőbe tegyük, amit ne melegítsünk elő és ne adjunk hozzá semmilyen zsiradékot, mert a bacon-ből ki fogjuk sütni...
Elkészítési idő: