Családireceptkönyv.hu

Kenyérlángos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


500 g liszt
2 kisebb krumpli megfőzve, összetörve
25 g friss élesztő
1 kávéskanál cukor
2 csapott teáskanál só
1 evőkanál puha zsír
250 ml langyos víz

Feltét, ami tetszik, nálam ezek voltak:
Zöldfűszeres kecskesajt
1 kis pohár 175 g tejföl
bacon
pick szalámi
sonka
1 fej lilahagyma
2 jó marék reszelt trappista

Elkészítés:


A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letakarjuk, hogy szépen felfusson, kb. 10 perc.
Ezután a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk, majd konyharuhával letakarva 15 percig pihentetjük és már nyújthatjuk is, a gáztepsi méretére.
A pihentetés alatt előkészíthetjük a feltéteket, bemelegíthetjük a sütőt 180 fokra, és a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Tehát a tésztát a tepsibe helyeztük és megkenjük a kicsit megsózott tejföllel, majd rászórjuk a húsokat, a hagymát, végül a sajtot.
180 fokon kb. 20-30 perc alatt pirosra sütjük.

Kenyérlángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Juci vendégvárója
Juci vendégvárója

Juci!!!! légyszi!!!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Ír ragu
Ír ragu

A szalonnát és a lehártyázott húst kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Serpenyőben, kevés olajon zsírjára sütjük a szalonnát, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon fehéredésig pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Kilófaló Paradicsomos lepény
Kilófaló Paradicsomos lepény

A lisztkeverékalapból, light margarinból, 1 tojásfehérjéből, a reszelt sajtból kevés tejföllel, egy jó nagy csipetnyi sóval rugalmas tésztát gyúrunk (először ragadni fog, picit áll...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Szalámis langalló
Szalámis langalló

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűl...

Elkészítési idő: 30-35 percig
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk