Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa zabpehelyből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


másfél bögre apró szemű zabpehely
- másfél bögre zabpehelyliszt
- 1 bögre zsírszegény tej
- 1 bögre víz (tejre cserélhető)
- 1/2 kk. só
- 4 csapott evőkanál DW negyedannyi cukor:
2 tojás
- bio citromhéj, vanília őrlemény ízlés szerint (elhagyható)

Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverjük, majd kevés kókuszolajon (én 4 evőkanállal használtam) teflonserpenyőben megsütjük. Sütés közben néhány percenként megkavarjuk, fakanállal kisebb darabokra szaggatjuk. Cukormentes lekvárral tálaljuk.

Császármorzsa zabpehelyből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Salzburgi galuska
Salzburgi galuska

A tojásfehérjéket egy csipet só segítségével habbá verjük. Közben szép fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg kemény és fényes hab lesz. A tojássárgájákho...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi sajt készitése
Házi sajt készitése

A túrót összetörjük,ráöntjük a tejet és lassan felfőzzük. 5 percig aztán leszürjük de nem szabad nyomkodni....A turót visszateszük a lábasba ,bele az egész tojást,margarint és a sz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnahab
Málnahab

Habverővel összekeverni az alapanyagokat és készen van :) Előbb csak a cukor 2/3 -át adjuk hozzá, még mielőtt krémesedne a cukor másik felét.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar túrógombóc darált dióval
túrógombóc darált dióval

A túrót villával összetöröm, majd az összes hozzávalóval elkeverem. Több órára félreteszem, akár egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a gríz megdagadjon benne. Vizes kézzel gombóc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk