Tölteni
6 db tortilla lap
A salátához
8 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 db érett avokádó
2 teáskanál mustár - magos
4 evőkanál majonéz
4 csipet bors - fekete (tört)
4 csipet só
A tojásokat megfőzzük, hideg vízbe tesszük pár percre, majd leszedjük a héját.
A főtt tojásokat késsel kisebb darabokra vágjuk. Kis kockákra vágjuk az avokádót is.
Egy tálba rakjuk a felaprított tojásokat, az avokádót, mustárt, sót, borsot, majonézt és összekeverjük a salátát.
Hat részre osztjuk és a tortillalapokra kanalazzuk a salátát, majd feltekerjük a torillát.
Hidegen, de akár melegen is fogyasztható.
Egy mély tálban felütjük a tojásokat, teszünk bele egy csipet sót, és egy kis tejet (kb 0,5 dl.). Beleforgatjuk a kenyérszeleteket, majd bő forró olajban kisütjük. Friss zöldségekk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVastag aljú edényben felforralunk 3 liter vizet. Sózzuk, beleszórjuk a tésztát, és újra felforraljuk. Lefedjük a lábast, elzárjuk alatt a gázt, és félretesszük. A szalonnát felkoc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt disznómájat megdaráljuk, megmérjük, összevágjuk feleannyi apróra vágott tokaszalonnával, ugyanannyi megdarált hússal és három-négy tejbe áztatott, átpasszírozott zsemlével,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a tojásokat. A tésztához a tojást kézi habverővel összekeverjük, a liszt felével csomómentesre keverjük, majd a vizet és a tej felét keverjük bele, aztán a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű