Tölteni
6 db tortilla lap
A salátához
8 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 db érett avokádó
2 teáskanál mustár - magos
4 evőkanál majonéz
4 csipet bors - fekete (tört)
4 csipet só
A tojásokat megfőzzük, hideg vízbe tesszük pár percre, majd leszedjük a héját.
A főtt tojásokat késsel kisebb darabokra vágjuk. Kis kockákra vágjuk az avokádót is.
Egy tálba rakjuk a felaprított tojásokat, az avokádót, mustárt, sót, borsot, majonézt és összekeverjük a salátát.
Hat részre osztjuk és a tortillalapokra kanalazzuk a salátát, majd feltekerjük a torillát.
Hidegen, de akár melegen is fogyasztható.
A szósz hozzávalóit jól összekeverjük és belerakjuk a húst ( tarját , csirkemell szeleteket , csirkeszárnyat , csirkecombot ) ez a mennyiség kb. 1 kg. hús pácolására elegendő . Pár...
Elkészítési idő:A paradicsomot és a paprikát megmossuk. A paprikát ketté vágjuk, magházától megszabadítjuk és szorosan egymás mellé fektetjük egy tepsibe. Előre melegített 180 oC-os sütőbe toljuk...
Elkészítési idő:Egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd kissé megpárolunk egy pici vajon, majd hűlni hagyjuk. Két evőkanálnyi zöldfűszert (pl. petrezselyem, kapor, snid...
Elkészítési idő: