8 szelet toast kenyér
140 g gépsonka
140 g reszelt sajt
vaj a kenéshez
2 tojás
50 ml tej
50 ml tejszín
1 tk. olaj a sütéshez
1 tk. vaj a sütéshez
A toast kenyerek egyik oldalát kend meg vékonyan vajjal.
Halmozd szendvicsenként az egyik kenyérre a reszelt sajt felét (1 szendvics kb. 3,5 dkg sajt összesen, ennek a fele kell most).
Tedd rá a gépsonkát (1 szendvics kb. 3,5 dkg gépsonka). Rendezd el, ha kell akkor tépkedd kisebb darabokra, hogy lefedje a kenyeret mindenhol, de ne lógjon ki.
Halmozd rá a reszelt sajt másik felét.
edd rá a szendvics másik kenyerét, vajas felével a sajtra, és egy kicsit nyomkodd le.
Egy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejszínt és a tejet, és azzal is keverd össze.
Egy tapadásmentes serpenyőben alacsony lángon olvaszd fel a vajat az olajban.
Ha nem egy adagban sütöd, akkor öntsd az olaj-vaj keveréket egy tálba, és minden szendvics alá tegyél majd sütés előtt egy fél teáskanálnyi zsiradékot.
A szendvicseket mártsd a tejszínes-tojásba mindkét oldalukon, épp mintha bundáskenyeret készítenél.
Tedd a szendvicseket a serpenyőbe, és közepes lángon süsd kb. 2 percig.
Egy spatula segítségével fordítsd meg, és süsd a másik oldalon is kb. 2 percig, amíg szép arany színűek lesznek. (Épp mint egy bundáskenyér!)
A Monte Cristo szendvicseket melegen szolgáld fel, amíg még olvadt a sajt. Jól mutat, ha átlósan kettévágod háromszög formára.
A tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával, a füstölt sonkát pedig felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lilahagymát pedig apróra vágjuk. A leveles tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. „Lapjában” kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy kb. 1/2 cm-es fala maradjon. A kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfilét hosszú szeletekre felvágjuk, enyhén besózzuk. A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás majd panko morzsa. Felforrósított kókuszolajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű