Családireceptkönyv.hu

Fehér csoki by Nagy Deák Kriszta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


85 g kakaóvaj - a sötét csokinál kipróbálhatjuk a receptet más zsiradékkal is, a fehér csokoládénál nem igazán érdemes, hiszen a fehér csoki tulajdonképpen amúgy sem igazi csoki, hanem kakaóvajjal készül, akkor már semmi "csoki jellegű" nem marad benne, esetleg kombinálva alkalmazhatjuk a kókuszolajjal

porított édesítőszer, ennek adagolását ízlés szerint módosíthatjuk: ez lehet 48-50 g porcukor vagy ugyanennyi xilit, 3 ek (60ml) méz vagy 60 g porított eritrit, esetleg 2 ek eritrit+4,-5 csepp stevia kivonat

1 teáskanál tejpor vagy szójatejpor vagy rizstejport vagy kókusztejpor, a tejport is érdemes kávédarálón tovább porítani, hogy könnyebb legyen az összetevők alapos elkeverése

fűszerezés: egy csipet só és egy rúd vanília kikapart magja vagy fél-egy teáskanál vanília kivonatot tegyünk hozzá, a többit izlés és kedv szerint, például: fahéj, gyömbér, levendulavirág, narancs kivonat.

Elkészítés:


Gőz felett felolvasztjuk a kakaóvajat, utána mehet bele a többi hozzávaló, az egészet szép simára kell keverni. Temperáljuk vagy gyorsan kell lehűteni, hogy felül ne váljon ki egy kakaóvaj réteg.

Trükkök, tippek, praktikák:


Krisztina bejegyzése: én nyírfacukorbol és bio vaníliával fűszereztem.

Fehér csoki by Nagy Deák Kriszta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ételízesítő
Ételízesítő

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sulu Köfte (okruglice sa slatunkom)
Sulu Köfte (okruglice sa slatunkom)

1. Sve sastojke za okruglice pomjesati i dobro rukom izmjesati. Praviti okruglice velicine po zelji, ostaviti ih na hladno dok se sve drugo ne pripremi.. Luk i papriku sjeci po ze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo Csokis mazsolás keksz (Elmira)
Paleo Csokis mazsolás keksz (Elmira)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Mitől nem ragad az olasz tészta?
Mitől nem ragad az olasz tészta?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk