85 g kakaóvaj - a sötét csokinál kipróbálhatjuk a receptet más zsiradékkal is, a fehér csokoládénál nem igazán érdemes, hiszen a fehér csoki tulajdonképpen amúgy sem igazi csoki, hanem kakaóvajjal készül, akkor már semmi "csoki jellegű" nem marad benne, esetleg kombinálva alkalmazhatjuk a kókuszolajjal
porított édesítőszer, ennek adagolását ízlés szerint módosíthatjuk: ez lehet 48-50 g porcukor vagy ugyanennyi xilit, 3 ek (60ml) méz vagy 60 g porított eritrit, esetleg 2 ek eritrit+4,-5 csepp stevia kivonat
1 teáskanál tejpor vagy szójatejpor vagy rizstejport vagy kókusztejpor, a tejport is érdemes kávédarálón tovább porítani, hogy könnyebb legyen az összetevők alapos elkeverése
fűszerezés: egy csipet só és egy rúd vanília kikapart magja vagy fél-egy teáskanál vanília kivonatot tegyünk hozzá, a többit izlés és kedv szerint, például: fahéj, gyömbér, levendulavirág, narancs kivonat.
Gőz felett felolvasztjuk a kakaóvajat, utána mehet bele a többi hozzávaló, az egészet szép simára kell keverni. Temperáljuk vagy gyorsan kell lehűteni, hogy felül ne váljon ki egy kakaóvaj réteg.
Krisztina bejegyzése: én nyírfacukorbol és bio vaníliával fűszereztem.
A krumplikat héjastól egészben puhára főzzük. A megmosott, lecsöpögtetett spenótot olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt megfonnyasszuk. Hozzámorzsoljuk a fetát, és elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a diókat, töröljük szárazra és szurkáljuk meg őket tűvel vagy éles késsel. Tegyük a diókat egy üvegbe, és öntsük rájuk a mézet. Hagyjuk nyitottan, és tegyük ki a napra l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 C fokra beállítom légkeverésre a sütőt, vízzel teli edényt teszek bele. Felütöm a tojásokat, belekeverem a mandulalisztet, vizet, utána a lenmagpelyhet, utána a kókuszlisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesU tavi na maslacu popecite izmrvljene kekse do zlatnožute boje. Dodajte mljeveni mak pa još kratko sve pomiješajte. 2. Njoke skuhajte u posoljenoj vodi prema uputi na pakiranju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű