Szerezzünk be nagyobb mennyiségben kaprot, akár kiskertünkből, akár termelőtől. Sterilizáljunk egy pár befőttesüveget és mossuk meg alaposan a kaprot. Töröljük szárazra a növényeket és az üvegeket is. Csipkedjük le a kapor leveleit és tegyük az üvegbe. Zárjuk rá a fedelet és együk a hűtőbe. Ha hónapok múlva kinyitjuk az üveget, a kapor éppen olyan friss és aromás lesz, mint mikor eltettük!
Ez a fűszernövény egyben gyógynövény is, hiszen nemcsak finom, de betegségek ellen is hasznos. Jót tesz emésztési zavarok, puffadás, álmatlanság és aranyér esetén, de immunerősítő és vérnyomást szabályozó hatással is rendelkezik.
A legjobb nyersen enni, hogy minél több tápanyaghoz hozzájuthassunk belőle. Ha magjából főzünk teát, megszüntethetjük a hasmenést, ezért ebből is érdemes eltenni egy adagot télire. A kapor főzete az aknés, pattanásos bőr természetes csodaszere, de a szem alatti karikák és rosacea ellen is hatékony.
Kevés tejben a cukorral,meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük az olajjal, sóval, köménymaggal, élesztővel, és a maradék tejjel, és langyos tejjel duplájár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesEgy tálban elkeverem a pirított mogyorót a porcukorral,megdarálom kávédarálón. Tálba vissza rakom. Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat. A csokoládét vagy gőz fölött, vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű