Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kapor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szerezzünk be nagyobb mennyiségben kaprot, akár kiskertünkből, akár termelőtől. Sterilizáljunk egy pár befőttesüveget és mossuk meg alaposan a kaprot. Töröljük szárazra a növényeket és az üvegeket is. Csipkedjük le a kapor leveleit és tegyük az üvegbe. Zárjuk rá a fedelet és együk a hűtőbe. Ha hónapok múlva kinyitjuk az üveget, a kapor éppen olyan friss és aromás lesz, mint mikor eltettük!

Ez a fűszernövény egyben gyógynövény is, hiszen nemcsak finom, de betegségek ellen is hasznos. Jót tesz emésztési zavarok, puffadás, álmatlanság és aranyér esetén, de immunerősítő és vérnyomást szabályozó hatással is rendelkezik.

A legjobb nyersen enni, hogy minél több tápanyaghoz hozzájuthassunk belőle. Ha magjából főzünk teát, megszüntethetjük a hasmenést, ezért ebből is érdemes eltenni egy adagot télire. A kapor főzete az aknés, pattanásos bőr természetes csodaszere, de a szem alatti karikák és rosacea ellen is hatékony.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Gyömbéres mézes elixír 1.
Gyömbéres mézes elixír 1.

A citromot héjastól felkockázzuk. Ha van benne mag, azt kiszedjük. A gyömbért csíkokra vágjuk. (Nem muszáj a héját lepucolni, de ha valaki szeretné, lehet.) Befőttes üvegbe rakju...

Elkészítési idő: 3-4 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojáslepény
Tojáslepény

A tojásokat a lisztel, sóval és borssal teljesen csomómentesre keverjük. Palacsinta sütőt felmelegítjük, beleöntjük a tojást, barnára sütjük , majd óvatosan megfordítjuk és a má...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Duplán sült, töltött krumpli
Duplán sült, töltött krumpli

A sütőt melegítsük elő 230 fokra. A krumplikat kefével vízben kissé dörzsöljük meg, majd töröljk szárazra. Néhány helyen kissé szurkáljuk meg villával. Egy tepsit béleljünk sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Fűszeres sajtkrémmel töltött rántott gomba
Fűszeres sajtkrémmel töltött rántott gomba

A portobello gombákat megtisztítjuk, a tönkjüket kitörjük. A petrezselymet, a snidlinget és a gombaszárat felaprítjuk. A krémsajtot sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zöldfűszereket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk