15 dkg cukor
1,5 dl tej
23 dkg darált mák
1 citrom lereszelt héja
5 dkg dara, liszt vagy morzsa
mazsola vagy feldarabolt birsalmasajt (kb. 10 dkg) - opcionális
A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúrható masszát kell, hogy kapjak,
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik...
Elkészítési idő:1. 5 dkg vajon sóval, törött borssal ízesítve addig pároljuk a megtisztított, felszeletelt gombát, amíg saját levét el nem főtte. 2. Kivajazunk egy mély tűzálló tálat, beleszór...
Elkészítési idő:A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az...
Elkészítési idő:1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumpli törőn - főzzél össze 5percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal...
Elkészítési idő: