Családireceptkönyv.hu

mák töltelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg cukor
1,5 dl tej
23 dkg darált mák
1 citrom lereszelt héja
5 dkg dara, liszt vagy morzsa
mazsola vagy feldarabolt birsalmasajt (kb. 10 dkg) - opcionális

Elkészítés:


A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúrható masszát kell, hogy kapjak,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Főtt kukorica
Főtt kukorica

A kukoricákat a külső héjától megfosztom, hagyok rajta a belső vékony héjból és bő vízben felteszem főni. Amikor megfőtt, kiszedem leszedem a maradék héjat és tálalom. Jó étvágyat...

Elkészítési idő: 0,40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lilahagymás tojáskrém
Lilahagymás tojáskrém

A tojásokat apróra vágjuk, vagy lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát is apróra vágjuk és hozzákeverjük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt és a fűszereket összekeverjük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tojás új formában
Tojás új formában

A tojást és a tejet, egy kis sóval és borssal alaposan elkeverjük. Egy muffin formát, kivajazunk. Az egyik sütőrészbe párolt zöldborsót, a másikba apróra vágott paprikát, a harmadi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szánter házi kenyere
Szánter házi kenyere

A 12 órás kovász készítése, sütés előtti napon. Egy tálban fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára kell keverni. Beborítani, letakarni, hogy ne cserepesedjen m...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk