4 zsemle
12 szelet sonkás szalámi
3 szelet füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
4 tojás
reszelt sajt
kevés olaj
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megfonnyasztjuk az apróra felvágott szalonnával kevés olajon.
A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. Az aljába teszünk 3 szelet szalámit, a hagymás, szalonnás keveréket eloszlatjuk a zsemlékben, majd erre ütünk egy-egy tojást. Megszórjuk kevés sóval, borssal vagy ételízesítővel.
220 fokra előmelegített sütőbe toljuk a zsemléket. 5 perc után átkapcsoljuk a sütőt felső sütésre, majd ha a tojás átsült, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és addig sütjük, amíg ráolvad.
A citromot héjastól felkockázzuk. Ha van benne mag, azt kiszedjük. A gyömbért csíkokra vágjuk. (Nem muszáj a héját lepucolni, de ha valaki szeretné, lehet.) Befőttes üvegbe rakju...
Elkészítési idő: 3-4 napKis tálba belerakjuk a búzadarát , ráütjük a tojást , a sót végül a zsiradékot. Villával jól összedolgozzuk, majd 15 percre a hűtőbe tesszük. Teáskanállal szaggatjuk a forró leves...
Elkészítési idő:Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...
Elkészítési idő:A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd lereszeljük. A krémsajtot kikeverjük a mustárral, majd beleszórjuk az aprított petrezselymet (vagy snidlinget)...
Elkészítési idő: