Családireceptkönyv.hu

Besütött zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 zsemle
12 szelet sonkás szalámi
3 szelet füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
4 tojás
reszelt sajt
kevés olaj

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megfonnyasztjuk az apróra felvágott szalonnával kevés olajon.

A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. Az aljába teszünk 3 szelet szalámit, a hagymás, szalonnás keveréket eloszlatjuk a zsemlékben, majd erre ütünk egy-egy tojást. Megszórjuk kevés sóval, borssal vagy ételízesítővel.

220 fokra előmelegített sütőbe toljuk a zsemléket. 5 perc után átkapcsoljuk a sütőt felső sütésre, majd ha a tojás átsült, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal és addig sütjük, amíg ráolvad.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Szójaszószos csirkemell rizzsel
Szójaszószos csirkemell rizzsel

A csirkemellet kockákra vágjuk, hozzákeverjük a szójaszószt és a barna cukrot. Legalább 1 órát állni hagyjuk. Közben a paprikát csíkokra, a póréhagymát karikákra vágjuk, a szalonn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Házi sajt
Házi sajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrém
Sajtkrém

A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TORTILLA CHIPS--Boros Vali
TORTILLA CHIPS--Boros Vali

apró kis trükkök, mikor az olajban már nem serceg vagyis nem hallom, látom a sülést akkor el kell kezdeni kiszedni, mert az elsők nekem is megégtek.... mivel én a tésztanyújtóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk