6 tojás
3 ek tejföl
5 dkg vaj
1 tk mustár
só
Tegyük fel a tojásokat főni. Ha megfőttek, hűtsük le őket langyosra, majd óvatosan szedjük le a héjukat. Mossuk meg őket, és válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját törjük össze egy villa segítségével, és keverjük habosra a vajjal. Adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt, majd ízlés szerint hintsük meg sóval. A tojásfehérjét aprítsuk fel kicsi darabokra, és a legvégén keverjük össze a tejfölös tojássárgájával
A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a vízbe áztatott, majd kinyomkodott kenyérrel. Golyókat formázunk és bő forró olajban készre sütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk, apró kockára vágjuk es sós vízben megfőzzük. -Közben a hagymát felaprítjuk, bő olajon megdinszteljük es hozzáadunk -1 púpos kiskanál pirospapri...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA főtt csicseriborsóhoz adom a sókat, mustárt, hagymát, borsot, olajat és annyi vizet, hogy krémesre tudjam turmixolni. Megkóstolom, igényel-e még utóízesítést, ha nem, akkor belet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű