Családireceptkönyv.hu

Meringue


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 gr cukor
190 gr víz
300 gr tojásfehérje

Elkészítés:


Cukorszirupot főzünk (szálpróba) kb 180°C-ig. A lazára vert tojásfehérjéhez öntjük folyamatos keverés mellett, majd kihülésig verjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Citromtorta tetejére habzsákból kis csúcsokat nyomunkés kézi lángszóróval picit megpiritjuk.

25 cm tart au citron + 4 szuflés edény, a fém habverős tál majdnem tele lett: 107 gr fehérje (3 tojás), 67,76 gr víz, 249,6 gr cukor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar avokádókrém
avokádókrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi krémsajt
Házi krémsajt

A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás gombás omlett
Sonkás gombás omlett

A tojásokat a tejjel és egy kevés sóval és borssal habosra verjük, majd a serpenyőben megolvasztott vajhoz adjuk. A palacsintához hasonlóan hagyjuk a tojást egyenletesen szétfolyni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Fasirt másképpen
Fasirt másképpen

Összedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába. Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen van.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk