Családireceptkönyv.hu

Párizsi krém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl tejszín
40 dkg cukor
vaníliás cukor
16 dkg átszitált kakaópor
rum, rumaroma
40 dkg margarin

Elkészítés:


1. A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat összeérintjük és széthúzzuk, ha szál marad a két ujjunk között, akkor jó a szirupunk.
2. Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport. Beleolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
3. A krémünket hagyjuk kihűlni.
4. A párizsi krémet kihabosítjuk és kész is vagyunk vele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Remek lúdláb tortába, csokis kekszes tortába de Somogy kockába is tökéletes.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis-banános fagyitorta
Csokis-banános fagyitorta

Az alaphoz a paleo tejet, a szirupot és a kókuszolajat forrald össze. A többi hozzávalót vegyítsd el, keverd hozzá, ha esetleg túl sűrű, akkor pár ek. vízet adj hozzá. Simítsd a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PARADICSOM HIDEGEN.
PARADICSOM HIDEGEN.

. Legtöbben megfőzik a paradicsomot és úgy rakják el télre. Évek óta hidegen rakom el. Olyan az íze mintha egy érett paradicsomot ennél. Miért teszem így el? Mert nyersen benne va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Thermomix: Áfonyás nyúlmájpástétom
Thermomix: Áfonyás nyúlmájpástétom

Az igazán krémes májpástétom lelke egy kiváló mixer, ami jelen esetben egy Thermomix volt. Soha ezidáig ilyen krémes pástétomot nem sikerült mással előállítanom, ami azért is lénye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Parmezános-fokhagymas sült burgonya
Parmezános-fokhagymas sült burgonya

A sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt,...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk