3 dl tejszín
40 dkg cukor
vaníliás cukor
16 dkg átszitált kakaópor
rum, rumaroma
40 dkg margarin
1. A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat összeérintjük és széthúzzuk, ha szál marad a két ujjunk között, akkor jó a szirupunk.
2. Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport. Beleolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
3. A krémünket hagyjuk kihűlni.
4. A párizsi krémet kihabosítjuk és kész is vagyunk vele.
Remek lúdláb tortába, csokis kekszes tortába de Somogy kockába is tökéletes.
Elkészítés: A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tojásokat felverem a tejföllel és a sóval. A jénai tálat kevés zsiradékkal kikenem, 3 szelet kenyeret megmártóztatok a tojásos,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kevés olajon megpirítottam a rizst a kuktában, felöntöttem másfélszer annyi vízzel, amennyi a rizs mennyisége, sóztam és lezártam a kuktát. Az első sípolásnál lezártam és hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szívet és a nyelvet kuktában fokhagymával, babérlevéllel, borssal, majorannával előfőzöm, majd ha megpuhult hosszában csíkokra vágom, sózom, borsozom, félreteszem. A hagymát, apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOlasz ételek kedvelöinek ajánlom a Sült paradicsom szószt! -.: Így készítettem :1 mélyebb tepsibe 1 dl ollvaotajat öntöttem, 4 klló megmosott paradicsomot f elaprítottam bele a tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű