3 dl tejszín
40 dkg cukor
vaníliás cukor
16 dkg átszitált kakaópor
rum, rumaroma
40 dkg margarin
1. A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat összeérintjük és széthúzzuk, ha szál marad a két ujjunk között, akkor jó a szirupunk.
2. Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport. Beleolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
3. A krémünket hagyjuk kihűlni.
4. A párizsi krémet kihabosítjuk és kész is vagyunk vele.
Remek lúdláb tortába, csokis kekszes tortába de Somogy kockába is tökéletes.
EZ EGY IRTÓ NAGY CSALÁDI KEDVENC NÁLUNK. PILLEKÖNNYŰ FÁNKOK KÉSZÜLNEK EBBŐL AZ EGYSZERŰ TÉSZTÁBÓL. NINCS DAGASZTÁS, NINCS KELESZTÉS, NINCS NYÚJTÁS! ÉS NEM CSEPEG AZ OLAJTÓL, BE...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymák tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk. A kikapart részt felaprítjuk és a darált hússal együtt megpirítjuk. Ezt ízesítjük fűszerekkel, majd beletesszük a beáztatott, k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tojásokat felverjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, és átkeverjük. 2. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet, és alaposan átkeverjük. 3. A pizzaformát kibéleljük sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLágy, ragadós kelttésztát dagasztok, a hagyományos kézi mixer is simán elviszi. Duplájára kelesztem, majd körülbelül egyforma darabokra szedem. 7-8 darab szokott kijönni. Gömbölyít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű