3 dl tejszín
40 dkg cukor
vaníliás cukor
16 dkg átszitált kakaópor
rum, rumaroma
40 dkg margarin
1. A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat összeérintjük és széthúzzuk, ha szál marad a két ujjunk között, akkor jó a szirupunk.
2. Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport. Beleolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
3. A krémünket hagyjuk kihűlni.
4. A párizsi krémet kihabosítjuk és kész is vagyunk vele.
Remek lúdláb tortába, csokis kekszes tortába de Somogy kockába is tökéletes.
Az alaphoz a paleo tejet, a szirupot és a kókuszolajat forrald össze. A többi hozzávalót vegyítsd el, keverd hozzá, ha esetleg túl sűrű, akkor pár ek. vízet adj hozzá. Simítsd a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Legtöbben megfőzik a paradicsomot és úgy rakják el télre. Évek óta hidegen rakom el. Olyan az íze mintha egy érett paradicsomot ennél. Miért teszem így el? Mert nyersen benne va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz igazán krémes májpástétom lelke egy kiváló mixer, ami jelen esetben egy Thermomix volt. Soha ezidáig ilyen krémes pástétomot nem sikerült mással előállítanom, ami azért is lénye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű