Olcsóbb mint a bolti és 100 % természetes anyagokból, adalék nélkül ! Körtés és sárgarépás !
1 kg sárgarépa, 1,5 kg alma, 2 db nagyobb citrom, 4 db nagyobb narancs, 3 db banán, 50-60 dkg cukor, 10-15 gr borkősav vagy citrompótló ( ízlés szerint ) kevés citromsav, csipet só, víz.
A sárgarépát és az almát, megpucolva mérjük ki.
A sárgarépát és az almát megpucoljuk, az almát citromsavas vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg, kikaparjuk a magházát, karikára vágjuk mindkettőt és külön külön megfőzzük, annyi vízzel amennyi ellepi.A sárgarépára teszünk egy csipetnyi sót is. Mikor mindkettő megfőtt, összeturmixoljuk, és hozzá turmixoljuk a többi hozzávalókat is . Adunk hozzá még vizet, tetszés szerint, hogy kb 6 liternyi levet kapjunk. De aki hígabbra szeretné, adhat több vizet is. De ne legyen több 7 liternél, mert másként túl híg lesz. Mikor minden benne van, ízlés szerint lehet több vagy kevesebb cukrot , vagy aki szereti mézet hozzá adni, felfőzzük kb vagy 2-3 percet hagyjuk forrni és forrón üvegekbe töltjük.
Mikor lezárjuk az üvegeket, 5 percre fejre állítjuk, utána meleg dunsztba tesszük amíg kihűl és mehet a kamrába. Nagyon finom az íze.
A körtés is ugyan így készül, csak abból kimarad a sárgarépa és az alma. (1,5 kg körte.az adagja) csak a körtét főzzük meg , a többi kisebb-nagyobb adagokban mehet bele, ízlés szerint. Én készítettem málnával, eperrel, csak ekkor sűrű szitán áttörtem a kis magocskák miatt
A receptje és az elkészítése ugyan az. A gyümölcsöket lehet variálni tetszés szerint, a lényege az alma, a sárgarépa vagy a körte, ami sűrít.
Az érdekesség, hogy az év bármely időszakában elkészíthető. Tartósítószer nélkül! A borkősav tartósítja.
A tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vegetát és a tejet. A kenyereket megforgatjuk a tojásos masszában, majd egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűSchritt 1 Tofu in grobe Stücke schneiden. Petersilie waschen, trocken schütteln und grob hacken. Den Knoblauch schälen und grob würfeln. Schritt 2 Tofu, Petersilie und Knobla...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt csirkemellet egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, és belenyomjuk a fokhagymát. Elkeverjük, és lefedve néhány órát vagy egy éjszakát pihentetjük (anná...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozom, kockára vágom és enyhén sós vízben puhára főzöm, majd mikor elkészült leöntöm a főzővizet, rádobom a vajat, alaposan összetöröm és hagyom hűlni. Amikor k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű