25 dkg párolt karfiol (vagy cukkini)
25 dkg kókusztej
3 ek kókuszolaj
6 dkg zselatin
1 dkg só
15 g almaecet
5 g citromlé
Ízesítés
Minden hozzávalót összeturmixolunk, majd egy lábasban az egészet felmelegítjük, de csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon. Formába öntjük (én muffinformába tettem), majd lehűtjük. Két óra alatt bedermedt, és jól szeletelhető és reszelhető volt. További pozitívum, hogy fagyasztás után is ugyanolyan maradt az állaga. Viszont nagy melegben könnyen olvadni kezd, ezt tartsuk szem előtt.
Aki nem szereti a karfiol vagy a kókusz ízét, egy cseppet se aggódjon, mert egyik sem fog érződni benne!
Többféle ízesítéssel készíthetjük a natúron kívül: nagyon finom pl. bazsalikommal, oregánóval, kaporral, snidlinggel, fokhagymával, kurkumával, őrölt paprikával.
CÍMKÉK: SAJT, KARFIOL, CUKKINI
A nyári meleg ideális a kovász érleléséhez. A kenyér sütése előtt legalább 8-10 nappal kezdjük el a készítését. Ehhez szükségünk lesz egy tiszta, steril, nagyobb befőttesüvegre. Ér...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlap Vágunk 8 szelet kenyeret. Mivel a krém elég "vastag", nem ajánlom a toast kenyeret. Szendvicskrém Nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a párizsit és a sajtot. Kisebb lyu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJelenleg itt vagy: Főoldal > Gyors ételek receptjei > Krumplis pogácsa Krumplis pogácsa recept Krumplis pogácsa Beküldve: 2012.04.06. Kategória: Gyors ételek receptjei Küldt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű