25 dkg párolt karfiol (vagy cukkini)
25 dkg kókusztej
3 ek kókuszolaj
6 dkg zselatin
1 dkg só
15 g almaecet
5 g citromlé
Ízesítés
Minden hozzávalót összeturmixolunk, majd egy lábasban az egészet felmelegítjük, de csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon. Formába öntjük (én muffinformába tettem), majd lehűtjük. Két óra alatt bedermedt, és jól szeletelhető és reszelhető volt. További pozitívum, hogy fagyasztás után is ugyanolyan maradt az állaga. Viszont nagy melegben könnyen olvadni kezd, ezt tartsuk szem előtt.
Aki nem szereti a karfiol vagy a kókusz ízét, egy cseppet se aggódjon, mert egyik sem fog érződni benne!
Többféle ízesítéssel készíthetjük a natúron kívül: nagyon finom pl. bazsalikommal, oregánóval, kaporral, snidlinggel, fokhagymával, kurkumával, őrölt paprikával.
CÍMKÉK: SAJT, KARFIOL, CUKKINI
A tortillalapokat mikrohullámú sütőben vagy sütőben pár perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk. 2. Ha kihűlt, megkenjük a zöldfűszeres krémsajttal, ráterítjük a salátalevelek...
Elkészítési idő: 20 percA hozzávalókat összedolgozzuk. A kapott tésztát sodrófával fél centi vastagra nyújtjuk. A rátéthez a lisztet a langyos zsírral (vagy margarinnal) kikeverjük, majd ezzel a masszá...
Elkészítési idő:A hozzávalókat egy kanállal összekeverjük, kb. öt percet pihentetjük, majd kókuszolajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük. Nekem ebből az adagból 6 db, kb. 7-8 cm-es pal...
Elkészítési idő: