25 dkg párolt karfiol (vagy cukkini)
25 dkg kókusztej
3 ek kókuszolaj
6 dkg zselatin
1 dkg só
15 g almaecet
5 g citromlé
Ízesítés
Minden hozzávalót összeturmixolunk, majd egy lábasban az egészet felmelegítjük, de csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon. Formába öntjük (én muffinformába tettem), majd lehűtjük. Két óra alatt bedermedt, és jól szeletelhető és reszelhető volt. További pozitívum, hogy fagyasztás után is ugyanolyan maradt az állaga. Viszont nagy melegben könnyen olvadni kezd, ezt tartsuk szem előtt.
Aki nem szereti a karfiol vagy a kókusz ízét, egy cseppet se aggódjon, mert egyik sem fog érződni benne!
Többféle ízesítéssel készíthetjük a natúron kívül: nagyon finom pl. bazsalikommal, oregánóval, kaporral, snidlinggel, fokhagymával, kurkumával, őrölt paprikával.
CÍMKÉK: SAJT, KARFIOL, CUKKINI
A sárgaborsót megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a kurkumát, garam masalát, cayenne borsot, fekete borsot, és kis lángon felforraljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket ledaráljuk,összevegyítjük a sóval,majd üvegekbe tesszük. Én kihagytam ezekből a kelkáposztát és a hagymát.Lesóztam,másnapig állni hagytam.Üvegekbe szedtem,s minden...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a citromsavat ráöntjük a fügére és jól össze törjük. Feltesszük főni és 1 órát főzzük. Botmixerrel pépesítjük, aztán még egy órát főzzük. Ahogy a videón van olyan sűrűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb edényben a zselatint és a 3 ek vizet keverjük el. Egy gyorsforralóban a vizet és a cukrot olvasszuk fel, forraljuk addig amíg a cukor el nem olvad. Adjuk hozzá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes