6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
-2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
-1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
-6 egész tojást
-sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;
összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba,
vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
http://csontnelkul.blogspot.hu/2013/02/levesben-fott-toltelek.html?spref=fb
húsleveshez , vagy utána :)
Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. Krém A tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A t...
Elkészítési idő: 15+10 perc Nehézség: Könnyűburgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz Amsterdam hot doghoz A felaprított vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a passatat és fűszerezzük bazsalikommal, oreganoval, sóval és bors...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűEgy kevéske vajon üvegesre pirítjuk az apróra szeletelt hagymát. Ezt követően adjuk hozzá az ugyancsak apróra vágott fokhagymát. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd a már...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű