menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas víz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Igy készítsd az almás-fahéjas vizet!

Az alma-fahéj kombináció sokak számára kedvelt ízvilág, melyről leginkább az almás pitére lehet asszociálni. Éppen ezért valószínűleg egyáltalán nem esik majd nehezedre, hogy a napi folyadékbeviteled egy részét almás-fahéjas vízzel pótold.
Hozzávalók

2 liter víz
1 közepes alma
2 rúd fahéj

Méregtelenítő ital


Egy kancsóba tölts két liter vizet, majd apríts bele egy körülbelül három centiméteres, friss, megpucolt gyömbérdarabot. Vágj leheletvékony szeletekre egy közepes méretű kígyóuborkát, és szeletelj fel vékonyan egy alaposan megmosott citromot is.
Add az egészet a vízhez, 12 darab friss mentalevéllel együtt, óvatosan keverd meg, majd tedd a kancsót a hűtőbe egy éjszakára, hogy a hatóanyagok kioldódjanak, és az aromák összeérjenek. Másnap reggel kezdheted is a méregtelenítő kúrát.


Tölts meg egy kannát vízzel, és tégy bele egy nagyjából hat részre vágott almát. Helyezz mellé két rúd fahéjat is egészben, illetve kisebb darabokra törve. Tedd a hűtőbe egy fél órára, hogy az ízek összeérjenek. A nap során legalább a felét fogyaszd el, vagyis körülbelül négy pohárral igyál meg belőle.

Természetesen a sikeres fogyás érdekében ajánlott az étrendeden is változtatni kicsit: szorítsd vissza a finomított szénhidrátok - a fehér liszttel készült ételek és a cukor - fogyasztását. Amennyiben ezzel egy időben sikerül zöldség- és gyümölcsfogyasztással több rostot bevinned a szervezetedbe, az almás-fahéjas víz fogyasztása mellett akár heti két kiló súlyfeleslegtől is megszabadulhatsz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Renáta
Kocsonya
Kocsonya

A megtisztított húst felteszem egy 5 literes fazékban főni, amikor felforr lehabozom. Beleteszem a zöldségeket és a fűszereket. Legalább 6 órán keresztül lassú tűzöm, fedő alatt fő...

Elkészítési idő: 6-8 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Kolbászpörkölt színes pennével
Kolbászpörkölt színes pennével

A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. Az olajat felforrósítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát, majd rászórjuk a paprikát és alaposan elkeverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött sült kifli
Töltött sült kifli

Elkészítés: A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bakonyi sertéstokány
Bakonyi sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra a gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk