menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas víz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Igy készítsd az almás-fahéjas vizet!

Az alma-fahéj kombináció sokak számára kedvelt ízvilág, melyről leginkább az almás pitére lehet asszociálni. Éppen ezért valószínűleg egyáltalán nem esik majd nehezedre, hogy a napi folyadékbeviteled egy részét almás-fahéjas vízzel pótold.
Hozzávalók

2 liter víz
1 közepes alma
2 rúd fahéj

Méregtelenítő ital


Egy kancsóba tölts két liter vizet, majd apríts bele egy körülbelül három centiméteres, friss, megpucolt gyömbérdarabot. Vágj leheletvékony szeletekre egy közepes méretű kígyóuborkát, és szeletelj fel vékonyan egy alaposan megmosott citromot is.
Add az egészet a vízhez, 12 darab friss mentalevéllel együtt, óvatosan keverd meg, majd tedd a kancsót a hűtőbe egy éjszakára, hogy a hatóanyagok kioldódjanak, és az aromák összeérjenek. Másnap reggel kezdheted is a méregtelenítő kúrát.


Tölts meg egy kannát vízzel, és tégy bele egy nagyjából hat részre vágott almát. Helyezz mellé két rúd fahéjat is egészben, illetve kisebb darabokra törve. Tedd a hűtőbe egy fél órára, hogy az ízek összeérjenek. A nap során legalább a felét fogyaszd el, vagyis körülbelül négy pohárral igyál meg belőle.

Természetesen a sikeres fogyás érdekében ajánlott az étrendeden is változtatni kicsit: szorítsd vissza a finomított szénhidrátok - a fehér liszttel készült ételek és a cukor - fogyasztását. Amennyiben ezzel egy időben sikerül zöldség- és gyümölcsfogyasztással több rostot bevinned a szervezetedbe, az almás-fahéjas víz fogyasztása mellett akár heti két kiló súlyfeleslegtől is megszabadulhatsz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Epres kéksajt darabok  (Kaldeneker)
Epres kéksajt darabok (Kaldeneker)

Mosd meg alaposan az eperszemeket, a szarat vágd le. Vágd fel falatnyi darabokra a kek sajtot, majd tuzd fel egy kisebb koktelpalcara. Egy palcara huzz egy eperszemet, egy falatnyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös zabpehely kása
Gyümölcsös zabpehely kása

Egy kis lábosban felforraljuk a tejet a vízzel. Amikor forr, beleszórjuk a zabpelyhet, és folytonos keverés mellett kása állagúr főzzük. Reggeliző tálakba adagoljuk a kását. Apr...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pakora
Pakora

A csicseriborsó lisztből szódabikarbónából (vagy sütőporból)és a fűszerekből sűrű masszát készítünk egy kevés vízzel. Ebbe forgatjuk meg a zöldségeket és sütjük ki bő olajban. Szó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Töltött zsemle
Töltött zsemle

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a sonkát, a szalámit, a lila hagymát és a csemege uborkát felkockázzuk és a zsemléhez adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk