1fej vöröshagyma
1db sárgarépa
0.5csok petrezselyemzöld
1csok zellerzöld
2ek olaj
50dkg darált marhahús
2ek paradicsompüré
50dkg friss paradicsom
só
bors
1tk szárított bazsalikom
1tk kakukkfű
1.25dl leves
1.25dl vörösbor
2ek vaj
2ek liszt
5dl tej
reszelt szerecsendió
12db lasagne tésztalap
7.5dkg reszelt parmezán
1. A vöröshagymát felkockázzuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet.
2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük.
3. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, és addig főzzük lassú tűzön, míg sűrűsödni kezd. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, még 10 percig főzzük állandó keverés mellett.
4. A tepsibe (kicsit mélyebb legyen) beleöntjük a besamel felét, erre ráhelyezzük a tésztalapokat, ezt megkenjük a bolognai mártással, erre megint a tésztalapokat rétegezzük, végül besamellel befejezzük. Rászórjuk a reszelt parmezánt, és 180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt aranysárgára sütjük.
A tejet a vajjal vaníliás cukorral felrakjuk forrni,addig a a kiflinket felkarikázzuk egy nagyobb tálba rakjuk és a felforrt tejjel le öntjük.A porcukrot a dióval elkeverjük.Kivaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hagyjuk pihentetni addig, míg a tölteléket elkészítjük! A töltelék összevalóit egy tálba összekeverjük és közbe nagyon figyeljük, hogy nehogy t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a zabpelyhet daráljuk le közepesen durvára. (Turmixgép megfelelő erre) 2. Langyos tejbe keverjük el az élesztőt és pihentessük, majd keverd össze ezt a zabpehellyel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, feldaraboljuk, kissé besózzuk, és félretesszük. Pörköltalapot készítünk: megdinszteljük kevés olajon a felkockázott hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű