1fej vöröshagyma
1db sárgarépa
0.5csok petrezselyemzöld
1csok zellerzöld
2ek olaj
50dkg darált marhahús
2ek paradicsompüré
50dkg friss paradicsom
só
bors
1tk szárított bazsalikom
1tk kakukkfű
1.25dl leves
1.25dl vörösbor
2ek vaj
2ek liszt
5dl tej
reszelt szerecsendió
12db lasagne tésztalap
7.5dkg reszelt parmezán
1. A vöröshagymát felkockázzuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet.
2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük.
3. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, és addig főzzük lassú tűzön, míg sűrűsödni kezd. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, még 10 percig főzzük állandó keverés mellett.
4. A tepsibe (kicsit mélyebb legyen) beleöntjük a besamel felét, erre ráhelyezzük a tésztalapokat, ezt megkenjük a bolognai mártással, erre megint a tésztalapokat rétegezzük, végül besamellel befejezzük. Rászórjuk a reszelt parmezánt, és 180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt aranysárgára sütjük.
Bedagasztottam,ment pihenni 20 percig a tésztám amíg előmelegítettem a sütőt 180 fokra(alsó-felső sütésen) ezt 4 részre osztottam,majd gömböt formáltam kinyújtottam vékonyra,hogy j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFantasztikus illatot, ízt ad teának, kávénak, kakaónak. Benne van a karácsonyinak besorolt ízeket adó összes fűszerféle. A narancs héját reszeljük le, 5 dkg cukorral tegyük a f...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA babot lecsepegtetjük, majd az olívaolajjal és a megpucolt fokhagymával aprítógépbe tesszük, és homogén állagúra dolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a citromlevet. A la...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt lereszelem, sózom, hagyom állni amíg levet ereszt. Alaposan kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadok 4 tojássárgáját, őrölt szerecsendiót, zabpehelylisztet, aprított petre...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű