230 g liszt
250 ml tej
20 g élesztő
3 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
1 csipet só
A lisztet egy nagy tálba mérjük, és közepében egy kis mélyedést alakítunk ki. Ide öntjük a langyosra melegített tej felét, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzászórjuk a cukrot is, majd hagyjuk pihenni, langyos helyen. A tojássárgáját, a tej másik felét, és egy csipet sót hozzáadjuk az élesztős-tejes liszthez, és fakanállal 10 percig kevergetjük. Letakarjuk, és langyos helyen 20 percig pihentetjük.A tojásfehérjét felverjük, és a tésztához keverjük. Pár percet pihentetjük, majd sima serpenyőbe kevés olajat öntünk,és egy-egy evőkanálnyit belekanalazunk a tésztából. Pár perc alatt mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
1. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a marhaszegy bármely része megfelelő a pastramihoz, de ha tökéletes pastramit szeretnénk, akkor a köldök feletti részt érdemes választani, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, feldarabolt háj a lábasban. Nincs rajta víz, pusztán csak annyi, amennyi rajta maradt, miután többszörösen váltott vízben átmostam. Lefedjük, és takaréklángon olv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkás tojásrántottát a hagyományos módon zsíradék hozzáadása nélkül elkészítjük, rá kanalazzuk a tortillára rakunk bele salátát, majd feltekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük, ho...
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: Könnyű1. A paradicsomok tetejét levágjuk, belét kivájjuk. 2. Alul is levágunk belőle egy kicsit, hogy megálljanak. 3. A burgonyát megfőzzük és a burgonyanyomón a juhtúróval együt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz