230 g liszt
250 ml tej
20 g élesztő
3 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
1 csipet só
A lisztet egy nagy tálba mérjük, és közepében egy kis mélyedést alakítunk ki. Ide öntjük a langyosra melegített tej felét, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzászórjuk a cukrot is, majd hagyjuk pihenni, langyos helyen. A tojássárgáját, a tej másik felét, és egy csipet sót hozzáadjuk az élesztős-tejes liszthez, és fakanállal 10 percig kevergetjük. Letakarjuk, és langyos helyen 20 percig pihentetjük.A tojásfehérjét felverjük, és a tésztához keverjük. Pár percet pihentetjük, majd sima serpenyőbe kevés olajat öntünk,és egy-egy evőkanálnyit belekanalazunk a tésztából. Pár perc alatt mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
A mustáros-sonkáshoz A sonkát felvágjuk, és az aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a felvágott újhagymát, a mustárt és a vajat. Jól összedolgozzuk, ha szükséges, ízesítjük. Hűtőben hete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hamburger zsemle elkészítése: A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a liszttel és a sóval. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt átmossuk, lecsepegtetjük. A gombát a felhevített vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bulgurt, pár percig sütjük. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű