Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

A lisztes sterc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 liter liszt, kevés só, 0.3 l víz, 3 kanál zsír/ olaj, tej, aludttej, cukor.

Elkészítés:


A lisztet rózsaszínűre pirítjuk, olajat vagy zsírt (régen persze zsírt használtak hozzá) és vizet forralunk külön-külön edényben. Fél kiló liszthez két dekagramm sót teszünk. A forró vizet és zsiradékot kanalanként keverjük hozzá a liszthez, amíg úgymond stercesre sül, magyarán morzsás lesz, mint a császármorzsa. Aludttejjel és édes tejjel is fogyasztható, néhol uborkasalátát kanalaznak hozzá, s igen finom. Aki édesebb ízre vágyik, lekvárral is fogyaszthatja.

Trükkök, tippek, praktikák:


A lisztes sterc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lángos
Lángos

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd 30 percig pihentetjük a tésztát. (Ha szárított élesztővel készítjük, akkor azt csak hozzákeverjük a liszthez. Ha friss élesztővel, akkor a lan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pooh” tészta
Pooh” tészta

A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos szendvicskrém
Tojásos szendvicskrém

3 db főtt tojás, 1 db tömlős sajt, 15 dkg vaj, snidling, só, bors. Ha nagyobb adag készül, meg lehet tölteni zöldpaprikát, paradicsomot. Behűteni, utána lehet szépen szeletelni. Ha...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancs granita
Narancs granita

A vizet a cukorral felforrósítjuk, míg a cukor elolvad. Hűlni hagyjuk. A cukros szirupot elkeverjük a narancslével, egy lapos edénybe öntjük, lefedjük, betesszük a fagyasztóba. 60...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk