0.5 liter liszt, kevés só, 0.3 l víz, 3 kanál zsír/ olaj, tej, aludttej, cukor.
A lisztet rózsaszínűre pirítjuk, olajat vagy zsírt (régen persze zsírt használtak hozzá) és vizet forralunk külön-külön edényben. Fél kiló liszthez két dekagramm sót teszünk. A forró vizet és zsiradékot kanalanként keverjük hozzá a liszthez, amíg úgymond stercesre sül, magyarán morzsás lesz, mint a császármorzsa. Aludttejjel és édes tejjel is fogyasztható, néhol uborkasalátát kanalaznak hozzá, s igen finom. Aki édesebb ízre vágyik, lekvárral is fogyaszthatja.
*http://netfolk.blog.hu/2014/01/18/mi_fan_terem_a_sterc_olcso_finom_nepi_etel
http://mek.oszk.hu/02700/02789/html/84.html
http://mek.oszk.hu/02100/02115/html/4-1325.html
http://www.mindmegette.hu/lisztes-sterc.recept
http://antalvali.com/boszorkanykonyha/ganca.html
1Az alapanyagokat egy tálba kimérjük. 2A vöröshagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, majd botmixerrel kb. 2-3 percig pürésítjük. 3A krém el is készült. Nem igénye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vagy csíkokra vágott húst a következő pácba helyezzük: Olívaolaj, 2 ek mustár, 2 ek szószajósz, só, bors, fokhagyma. Legalább 1 órát hagyjuk pácolódni, majd kisütjük....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA kápiát csíkokra vágjuk, a cukkinit pedig lereszeljük. Egy serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot és megpirítjuk benne az asafoetidát. Hozzáadjuk a kápiát és a cukkinit, és keverg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kefirt felfőzzük pici sóval majd hozzáadom a búzadarát elkészítjük mintha tejbegrízt csinálnánk sűrűre főzzük hozzáadjuk a tojássárgáját és a túrót ,kihűtjük.Addig elkészítjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz