400 g darált marhahús, 5 dkg rizs, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors
A darált húst keverjük össze a felvert tojással, a rizzsel és fűszerezzük. Vizes kézzel formázzunk kis gombócokat és tegyük a levesbe. Lassú tűzön 20 percig főzzük majd vegyük le a tűzhelyről és lefedve még 10 percig hagyjuk pihenni.
---Miután a hús megfőtt, külön tálba tesszük, és kézzel kiszedjük a csontocskákat, a levet pedig leszűrjük. A tányérok vagy különböző formák aljára tehetünk díszítésképp felkarikáz...
Elkészítési idő: 180 Nehézség: Könnyű1. Svinjski lungić očistiti od masnoće i žilica. Izrezati na prst debele fete, pa posoliti i popapriti s obje strane. Pržiti meso na ulju s obje strane dok ne porumeni. Izvadit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az a nagyszerű ebben a receptben, hogy minden hozzávalót egy nagy keverőtálba öntünk, és egy villa segítségével simára keverjük az egészet. 2. Más dolgunk nincs mint, hogy ke...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű